Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FEMEN üyesi iki kadın adliyeye sevk edildi

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki yıllarda oy kullandığı Burhaniye İlköğretim Okulu'nda dün soyunarak eylem yaptıkları için gözaltına alınan Fransız vatandaşı FEMEN üyesi 2 kadın adliyeye sevk edildi. FEMEN üyelerinin önlerinin açılmaması için montlarını sıkı bir şekilde kapattıkları görüldü.

        Burhaniye İlköğretim Okulu'na dün öğlen saatlerinde giden Fransız vatandaşı FEMEN üyesi iki kadın oy kullanacakmış gibi 2148 numaralı sandığı bulunduğu öğretmenler odasına girmişti. Oy kağıtlarının bulunduğu masaların üzerine çıkan göstericiler, mont ve gömleklerini çıkarmıştı. Üzerlerinde "Ban Erdogan" yazan iki kadın polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

        Geceyi Üsküdar İlçe Emniyet Müdgeçiren iki eylemci, işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen kadınlar daha sonra adliyeye sevk edildi. FEMEN üyelerinin önlerinin açılmaması için montlarını sıkı bir şekilde kapattıkları görüldü.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa