Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yalova 1 oy fark ile Ak Parti'de

        BURSA / AHT

        Yalova'da kıran kırana geçen belediye başkanlığı seçimlerini 1 oy farkla AK Parti'nin kazandığının İl Seçim Kurulu Müdürü Ali Karadağ tarafından duyurulmasının ardından CHP ve AK Parti sonuçlara karşılıklı itirazlarda bulundu. CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kendilerinin olduğunu iddia ettiği 154 oyun HDP'ye yazıldığını iddia etti. AK Parti'den de kendilerine ait 106 oyun Büyük Birlik Partisi'ye yazıldığı itirazı geldi. İtirazlar incelemeye alınırken, sonucun yarın saat 15.00'te açıklanacağı öğrenildi.

        Yalova'da seçim sonuçlarının belirlenmesinin ardından kazananın 1 oy farkla Yalova'nın mevcut Belediye Başkanı AK Partili Yakup Koçal olduğu açıklanınca ortalık karıştı. CHP tarafından 1137 numaralı sandıktaki oyların tutanakta yanlış yazılıp, sisteme yanlış girildiği gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunuldu.

        "MADDİ BİR HATA OLMUŞ"

        İtirazla ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, birleştirme tutanaklarında bir hata yapıldığını öne sürdü. İnce, "Birleştirilme tutanaklarında bir hata yapılmış. Bu hata ortada. 1137 numaralı sandıkta bizim 154 olan oyumuz 1 olarak görülüyor ve bizim oyumuz HDP'ye yazılmış görülüyor. Yani bize 1 yazılmış, HDP'ye 154 yazılmış. Dolayısıyla bizim 153 oyumuz daha var orada. Birleştirme tutanaklarında AKP 1 oy öndeymiş gibi görülüyor ama 152 oyla, dolayısıyla seçimi biz kazanmış bulunuyoruz. Her şey ortada, net. Onlar da itirazları olabilir ama bu artık bir maddi hata olmuş" dedi.

        SAYIMLAR DEVAM EDİYOR

        İnce'nin açıklamasından ve CHP'nin seçim kuruluna itirazından dakikalar sonra Yalova Adliyesi'nde AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, adayları Yakup Koçal, İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve partililerle birlikte bir basın açıklaması yaptı.

        Yalova'da seçimlerle ilgili sayımın devam ettiğini söyleyen Coşkun, "Değerli arkadaşlar seçim bitmedi daha Yalova'da. sayımlar devam ediyor. Gidiyor, geliyor. Akşam saatlerinde sizin de bildiğiniz gibi CHP az bir farkla önde gözüktü. Sonraki aşamada biz 1 oyla geçtik. Şu anda hala geçerli olan o. İtirazlar tabi var. O itirazların değerlendirmesi yapılıp neticeleninceye kadar Belediye Başkanımız Yakup Bilgin Koçal'dır. Onların da itirazları var, bizim de yeni itirazlarımız var. Yeni bulgular, gelişmeler var. Şu anki bizim hesabımıza göre, yaptığımız son incelemeye göre bizim aldığımız oyları başka partiye (Büyük Birlik Partisi) gitmesiyle arada 106 oyluk bir fark var. Bize göre 106 oyla seçimin galibiyiz öndeyiz" dedi.

        İNCE'DEN BİR TOPLANTI DAHA: ÇİN İŞKENCESİ YAPTIRIYORLAR

        AK Parti'den bu açıklamanın gelmesinden sonra Muharrem İnce bir kez daha açıklama yaptı. İnce, "Klasik bir AKP oyunuyla karşı karşıyayız. Kafaları bulandırmak istiyorlar. Bilgi kirliliği yaratıyorlar. Şimdi bakınız. Çok net bir şekilde söylüyorum. Birleşme tutanaklarında bir hata yapıldığını gördük. Biz gördük, AKP'liler gördü. Bunlara gerek yok. AKP seçimi kazanmış olsaydı davulları, zurnaları çaldırmaz mıydı? Bunu herkes biliyor. Orada net olarak görüyorlar zaten. ‘Bizim de bir itirazımız var, 106 oy öndeyiz' diyorlar. Hangi sandıkta? Adı yok. İtiraz yapıldı mı? Hayır yapılmadı. Öyle bir itirazlarını kayıtlara geçmediler. İtirazları yok. Böyle bir sandık adı da vermiyorlar. Sadece o itiraz süresini kullanmak için 2 gün daha Çin işkencesi yaptırıyorlar. Hiç sorun değil. Arkadaşımız 2 gün daha oturabilir koltukta. Rahat etsin" şeklinde konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa