Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bahçeli'den seçim değerlendirmesi: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sandıkların büyük çoğunluğunun açılmasının ardından gece 02.00’den sonra gazetecilerin karşısına geçerek seçimleri değerlendirdi. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarını hatırlatan Bahçeli, sandık sonuçlarının Erdoğan’ı aklamayacağını söyledi. İşte Bahçeli’nin sözleri:

        “Sonuçlar büyük oranda belli oldu, milli irade tercihini yaptı. Türkiye çekişmeli bir seçim sürecini geride bıraktı. Ahlaki, hukuki ve vicdani değerler çiğnendi. Yalan ve aldatma rekor kırdı. Yandaş ve yalaka medya gerçekleri örtmek amacıyla adata geceyi gündüze katmıştır. AKP devletin imkanlarını pervasızca kullanmıştır. Seçimlerin öncesinde adaletsizlik, karartma, kamuoyu yönlendirmesi çok ciddi hız kazanmıştır. Milletin iradesi çarpıtılmıştır. Tarihin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu damgasını vurmuştur. Başbakan somut delillere dayanan vahim iddiaların muhatabı olmuştur. Başbakan Erdoğan hangi sonucu alırsa alsın haksızlıklar, hukuksuzluklar sandıkta aklanmamıştır. 30 Mart seçimleri sonrası Türkiye çok şeye gebedir. Ülkenin içine sokulduğu darboğaz kötü bir eşiğe gelmiştir. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bilinmelidir.

        Başbakan Erdoğan’ın kesin olmayan sonuçlara dayanarak yaptığı konuşma Türkiye’nin bundan sonraki hal ve gidişatı konusunda önemli ipuçları vermiştir. Başbakan cepheleşmeyi ısrarla sürdürecektir. Hukuken temizlenmeden muhalefete yüklenmesi her şeyden önce demokratik terbiye ve adaba hakarettir. Yeni Türkiye ucubesi yetmezmiş gibi yeni muhalefet nakaratlarını dillendirmesi de aymazlıktır. Türkiye’yi hala şaibelerden arınmamış bir Başbakan yönetmektedir. İktidar rüşvet ve yolsuzluğun batağına saplanmış karanlık bir zümre bulunmaktadır. Balkon konuşmasında yanına aldığı kişiler kurtulmuş değildir.

        MHP Türk miletinin tercihine saygı duymaktadır. Enine boyuna incelenecek ve analiz edilecektir. Yaşanan çok sıkıntılı siyasi süreçler dikkate alındığında MHP önemli sayılabilecek bir başarıya imza atmıştır. AKP seçim sonuçlarını doğru okumalı. Türkiye’nin bekası ve esenliği için bundan sonra uygulayacağı politikalarda hassas hareket etmelidir. MHP, milletinin kendisine verdiği yetki ile yeni bir görev ve sorumluluk üstlenmiş olup bunun gereğini daha etkili muhalefet anlayışıyla idare edecektir.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa