Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Dısişleri bakanı Ahmet davutoğlu gözaltı, Ahmet davutoığlu gözaltı

        Zafer SAMANCI / KONYA (AHT)

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, oyunu Konya'da kullandı, koruma ekibinden herhangi bir kişinin gözaltına alınmadığını söyledi.

        Konya Şükrü Doruk Kız İmam Hatip Lisesi'ne gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kayıtlı olduğu 2285 numaralı sandıkta oyunu kullandı ve seçimin Meram, Konya ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi. Davutoğlu, "Demokrasi geleneğinde halkımız her zaman oyunu en asli bir vazife olarak görmüş ve oyuna sahip çıkmıştır. Bu çerçevede bu seçimlerin, ülkemizde milli iradenin tecelli ettiği ve mili iradenin üzerinde herhangi başka bir iradenin olmadığı gerçeğini ve temel ilkesini bir kez daha gösterir" dedi.

        Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesiyle ilgili koruma ekibinden bir kişinin gözaltına alındığı yönündeki haberleri değerlendiren Bakan Davutoğlu, "Şunu ifade etmek isterim; bu yürütülen soruşturma ve bütün araştırmalar devlet mahremiyeti içinde yürür. Hiç kimse bizim adımıza bir açıklama yapma yetkisine sahip değildir. Bir açıklama yapılacaksa, bunu Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, müsteşarı ve bakan yardımcısı veya ben yaparım. Veya ilgili birimlerimiz, güvenlik birimlerimiz yapar. Onun dışında kimsenin Dışişleri'nden veya başka birinden bir kaynağa dayalı olarak böyle spekülatif haber yapmaya hakkı da yoktur. Bu doğru da değildir. Bu, ulusal güvenlikle ilgili bir soruşturma ve en titiz bir şekilde yürütülmekte. Cuma günü Konya mitingimizden sonra Ankara'ya dönerek, bu çalışmayı yürüten arkadaşlarla toplantılar da gerçekleştirdim. Son derece titiz bir çalışma yürütülüyor. Bugün haberlere yansıdığı şekliyle koruma ekibinden herhangi bir arkadaşımızın gözaltına alınması ya da şüpheli muamelesi görmesi söz konusu değildir. Bu haberlere karşı, özellikle kamuoyumuzun hassasiyet içinde olmasını rica ederim. Bu haberlerin bir kısım yönlendirme, manipülasyon ve belki de muhtemel kaynakları örtebilmek için yapılabilecek saptırma haberlerdir" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa