Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi'ndeki 1596 No'lu sandığın iki mühründen biri kayboldu

        Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi'ndeki 1596 No'lu sandığın iki mühründen biri sabah saatlerinde kayboldu.

        Bunun üzerine sandık görevlileri durumu polise ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na bildirdi. Okula gelen yetkililer kaybolan mühürle ilgili tutanak tuttu ve sandık görevlilerine kaybolan mührün yerine yeni bir mühür teslim etti. Bir partinin okulda görevlendirdiği Reyhan Cengiz, “Mührün çalındığı bilgisi üzerine durum İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na bildirildi. Bu arada, olaya müdahale edip sınıfın kapısını kapattık. Tutanak tuttuk. 3-4 saat sonra yeni mühür geldi. O saate kadar tek mühürle oy kullandırıldı. Mührü kimin aldığı konusunda bilgimiz yok" dedi.

        Başka bir görevli ise, “Bizim müdahalemiz sonunda yetkili arkadaşlar gelip tutanak tuttu. Saat 09:15 sıralarında haberimiz oldu. Sonucunu bekliyoruz" diye konuştu.

        OKUL ÖNÜNE ÇEVİK KUVVET SEVK EDİLDİ

        Bu arada, Fatih'teki Hırkai Şerif İlköğretim Okulu'nda bulunan 1041 No'lu sandığın bir mührünün kaybolduğu iddia edildi. Okulda bazı vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine okula çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polisin okulda ve çevresinde güvenlik önlemi devam ediyor.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa