Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Darıca Hayvanat Bahçesi muhtarlık seçimi, Darıca hayvanat bahçesi Aslan Duruk

        Darıca Hayvanat Bahçesi'nde muhtarlık seçim yarışması yapıldı. Toplam 4 adayın yarıştığı muhtarlık seçiminde en çok oyu alan Duruk isimli aslan Darıca Hayvanat Bahçesi'nin muhtarı oldu.

        Darıca Hayvanat Bahçesi'nde muhtarlık seçiminde kıyasıya bir yarışma oldu. Muhtar adayları ise oldukça ilginçti. Aslan Duruk, maymun Garip, zürafa Hugo ve kaplan Erkan Darıca Hayvanat Bahçesi'nin muhtarı olabilmek için yarıştı. Adayların afişleri, afişlerde kullanılacak fotoğrafları, seçmene hitap edecek sloganları hepsi hazırlandı. Adayların oy pusulaları da ihmal edilmedi. Darıca Hayvanat Bahçesi'nin muhtarını ise Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret eden öğrenciler belirledi. Hepsi oy pusulasını aldı, mührünü bastı ve tercihini yaptı. Öğrencilere görevliler de yardımcı oldu. Bu durumdan en çok ise çocuklar memnun kaldı.

        Darıca Hayvanat Bahçesi'nin Genel Müdürü Yücel Yılmaz ise, Darıca Hayvanat Bahçesi'ndeki seçimle ilgili olarak "Seçimler yaklaşıyor. Ortam da biraz gergin. Biz ortamı biraz yumuşatmak için böyle eğlenceli bir seçim yapalım dedik. Amacımız burada gençlere hem gelecekte nasıl oy kullanılacağını göstermek hem de bir antrenman olması diğer yönden de hayvanlarımızın tanıtımına katkıda bulunmak. Buraya gelen öğrencilerimiz oylarını kullanıyorlar. Kiminin favorisi aslan, kimininki kaplan, kimininki şempanze kimininki zürafa..." ifadelerini kullandı.

        Yapılan seçimlerde ise en fazla oyu 309 oyla aslan duruk aldı. Seçimde toplam 584 oy kullanıldı. Maymun Garip 100 oyla ikinci olurken, kaplan Erkan ise 98 oyla üçüncü oldu. Zürafa Hugo ise 54 oy alabildi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa