Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kadir Topbaş oyunu kullandı

        Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandığa gidiyor. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş, Florya'daki Murat Külünk İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Topbaş oy verme işleminin ardandan açıklamalarda bulundu.

        TOPBAŞ, "SONUÇ NE OLURSA OLSUN ÜLKEMİZ VE DEMOKRASİ KAZANACAK"

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eşi Özleyiş Topbaş ve oğlu Ömer Topbaş ile birlikte oyunu Florya Murat Kölük İlkokulu'nda kullandı. Sandık başında sıra bekleyen Topbaş, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        "Artık söz de karar da milletin" diye Topbaş, "Demokrasilerde seçimler bayram günleridir. Arzumuz bu güzel günlerin birlikteliğimizi bozmadan büyük bir millet olarak geleceğe birlikte yürüyelim. Sonuç ne çıkarsa çıksın, ülkemiz, demokrasi ve milletimiz kazanacak. Çalıştık gayret gösterdik. Şimdi kararı halkımız verecek. Milletimize hayırlı olsun diyorum. Barış içerisinde geçmesini diliyorum. Burada demokratik bir hak kullanımı var. Bu da bizim demokratik bir ülke olarak önemsediğimiz bir durum. Sandık karar yeridir. Milletimizin milli iradesine yansıyacaktır. Ülkemize hayırlı olsun diyorum" şeklinde konuştu.

        Kadir Topbaş seçim sonuçları ile ilgili tahminini sorulması üzerine ise, "Artık tahminler bitti kararlar çıkacak. Artık tahmin yapanlar ne kadar tutturduklarını değerlendirecekler. Gece yarısına kadar zannediyorum sonuç çıkar. İyi bir katılım olduğu söylenmekte bu da gerçekten demokrasi adına önemli. İnsanları sandıkta karar verme hassasiyetlerine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki vatandaşımız partilerin hizmetlerine, duruşlarına bakarak karar verecek. Partiler de sandık sonuçlarına göre kendilerine gereken çeki düzeni verirler. Ona göre halkla bütünleşmeye, halkın taleplerini görmeye, ülkeyi geleceğe taşımaya kararlı olan yönetimleri iş başında tutarlar" dedi.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa