Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Önder Aytaç gözaltına alındı

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun makam odası dinlenerek sızdırılan Suriye tapesi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Önder Aytaç, serbest bırakıldı.

        Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük’ün talimatıyla öğretim görevlisi gazeteci yazar Önder Aytaç için gözaltı talimatı verildi. Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Önder Aytaç’ın evine baskın düzenlendi. Ancak Aytaç evinde bulunamadı. Önder Aytaç, daha sonra emniyete giderek teslim oldu.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade veren Aytaç, ifade işlemlerinin ardından saat 06.00 sıralarında serbest bırakıldı.

        Aytaç’ın bakanlıktaki güvenlik toplantısının dinlenmesinden daha önceden haberdar olduğu ileri sürülüyor. Aytaç’ın 26 Mart Çarşamba günü Samanyolu Haber TV’de katıldığı programda dinleme kayıtlarından haberdar olduğu intibası uyandırdığı kaydedildi.

        AYTAÇ O PROGRAMDA NE DEMİŞTİ?

        Önder Aytaç, katıldığı programda “Ortalığı kızıştırmak isteyen ve bu kızıştırmada daha önceki dönemlerde mağduru, eziği oynamış olmaktan dolayı oy devşiren bir yapı benzer şeyleri şu anda da oynamış olmak istiyor. Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’nin IŞİD’in eline geçmesi sağlanacak, bu IŞİD olmayabilir ama başkası da olabilir. Türk toprağındaki Türk bayrağı indirilecek. TSK özel kuvvetler kameralar eşliğinde operasyon yapacak. Kara harekatı değil sınırlı gösterişli bir operasyon olacak. Türk bayrağı yerine asılacak. Operasyon için her şey oluşturuldu, seçim öncesi de en büyük malzeme bu olacak. Yani Süleyman Şah Türbesi’nin gece görüş cihazları da bakım için bu çerçevede Türkiye’ye getirilmiş olacak” diye konuşmuştu.

        BARANSU'DAN GÖZALTI İDDİLARINA FOTOĞRAFLI YANIT

        Operasyon kapsamında gazeteci Mehmet Baransu'nun da gözaltına alındığı iddia edildi. Ancak Baransu, Twitter'dan havaalanında çektiği bu pozu paylaşıp altına da ''Anamı, babamı oy kullanmaları için yolcu ediyorum'' diye yazdı.

        ERTEM ŞENER'DEN 'GÖZALTI' TWEETİ

        Spor spikeri Ertem Şener, Önder Aytaç'ın gözaltına alındığı haberi üzerine "Evet... Ankara'dan gol haberi var." şeklinde bir tweeti attı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa