Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bülent Arınç'tan açıklama, Bülent Arınç Bursa'da konuştu: Aklanırsa kollarına gireriz, mahcup olurlarsa da 'Cehennemin dibine kadar yolun var' deriz"

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "İçimizden birisi dahi bir suç işlese bir yanlışlık yapsa nefsine uysa ona 'Git yargılan kardeşim, önce aklan devam et, ondan sonra yanıma gel. Yoksa ben seni istemiyorum' diyecek noktadayız" dedi. Arınç, "Biz suçlu olanları, suç işlediklerine inandıklarımızı, yargıya havale ederiz, hesabını onlar görür. Aklanırsa kollarına gireriz, mahcup olurlarsa da 'Cehennemin dibine kadar yolun var' deriz" diye konuştu.

        Orhaneli ilçesinde partisince düzenlenen mitingde konuşan Arınç, siyasetin bir yarış, bir iddia işi olduğunu bildirdi.

        Milletin desteğiyle büyük iddialar peşinde koştuklarını belirten Arınç, "Küçük işler bize yakışmaz. Bizim boyumuz, kendi boyumuz kadar değil. Bizim hedefimiz, Uludağ zirvesi kadar. Güzel işler yapacağız. Bu ülkede gerçek milliyetçilik ne emrediyorsa onu yapacağız. Zenginleşeceğiz, yoksulluktan kurtulacağız, milli gelirimiz artacak, paramız kıymet bulacak, yeni iş alanları açacağız, çocuklarımızı, gençlerimizi çalıştırmak için nitelikli bir eğitim vereceğiz, her anne babanın göz nuru evlatlarını çok güzel yetiştireceğiz" ifadesini kullandı.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gece gündüz çalıştığını dile getiren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Hükümetimiz çalışıyor. Bu partiyi çekemeyen, yıkılmasını isteyen, Türkiye'nin tökezlemesini isteyenler var. Darbe yapamadılar, partiyi kapattıramadılar, partiyi içten bölemediler, şimdi de hakaret, yalan, iftira, sahtekarlıkla hükümetimizi yıkacaklarını zannediyorlar. Vay sizin halinize, boşa çalışıyorsunuz. Bu yalanlarınızın bir kuruş kıymetinin olmadığını şu Orhaneli meydanında toplanan binler, sizin suratınıza çarpıyor çok şükür. Bunlar bize sökmez. Adımız ak, bir kara lekeye bile tahammülümüz yok ama heybesinde küfürden başka bir şey olmayanlar, namuslu insanlara hakaret etmeye yelteniyor. Cezalarını bulacaklar. Onlara milletimiz zerre kadar itibar etmiyor."

        "BAŞBAKANIMIZIN ETRAFINDA DAHA BÜYÜK BİR GÜÇLE TOPLANIYORUZ"

        Arınç, suistimal ve haksız çıkar sağlamanın kanuna göre suç olduğu gibi ahlaken de inançlarına göre de suç olduğunu vurguladı.

        Partilerinin adını hatırlatan Arınç, şunları kaydetti:

        "Adalete bugüne kadar zerre bir leke düşürmedik, bundan sonra da düşürmeyeceğiz. İçimizden birisi dahi bir suç işlese bir yanlışlık yapsa nefsine uysa ona 'Git yargılan kardeşim, önce aklan devam et, ondan sonra yanıma gel. Yoksa ben seni istemiyorum' diyecek noktadayız. Hakkında hiçbir dava açılmamış, sadece nerede üretildiği belli olmayan kasetlerle bir insanı peşinen suçlu ilan edip onun arkasından da her gün hükümetimize hakaret etmek, namuslu bir insanın yapacağı iş değildir. Biz suçlu olanları, suç işlediklerine inandıklarımızı, yargıya havale ederiz, hesabını onlar görür. Aklanırsa kollarına gireriz, mahcup olurlarsa da 'Cehennemin dibine kadar yolun var' deriz. Hamdolsun 11 senedir yolsuzluğun y'sine bulaşmamış bir hükümet, milletin servetini artırmış, yol, baraj yapmış, gölet yapmış, yerin altından Marmaray'ı, üstünden tünelleri yapmış, bütün borçları bugüne kadar ödemiş, IMF'ye el sallamış, geçmişte yapılan bütün borçları vatandaşlarımıza son kuruşuna kadar ödemiş bir hükümete 'Sen yolsuzluk yaptın' demek, akıllı insanların işi değil. Bunu siyasi amaçla yapıyorlar. Siz bunu reddediyorsunuz, biz de reddediyoruz, Başbakanımızın etrafında daha büyük bir güçle toplanıyoruz."

        Daha sonra Arınç, partisinden yeniden aday gösterilen Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'na destek istedi.

        ARINÇ'TAN PROTESTOCULARA TEPKİ: YOLUNUZU ŞAŞIRMIŞ ADAMLARSINIZ

        Arınç, Büyükorhan'da MHP seçim bürosu önünden geçerken bir grup tarafından protesto edildi. Daha sonra miting yapacağı alana gelen Bülent Arınç, protestoyu eleştirdi. Arınç, "Büyükorhan'da bu kadar güzel oy oranlarını görünce birileri yanlış yaptığını fark etti. Karşıdan geliyorum. Birkaç tane ağızdan kötü kelime işittim. O gafillere buradan bir şey söyleyeyim; O yaptığınız size yakışmıyor. Bu yaptığınız terbiyesizliktir. Böyle bir şeyi Büyükorhanlı yapmaz. Siz yolunuzu şaşırmış adamlarsınız. Haddinizi bilin. Büyükorhan'ın şamarı yüzde 67'den aşağı olmaz. Yolunuzu şimdiden seçin. Kimse bize dil uzatmasın. O diller yanlış şeyler konuşmasın. Biz çok şükür meydanlardan geliyoruz" dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa