Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Baykal kimlerle ne çeviriyor?"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, ''Bütün dünyanın profesyonel militanları 'analist' örtüsü altında Türkiye'ye, Türk seçmenine ve Hükümetimize dış medyada saldırmaya başladı'' dedi.

        Egemen Bağış, Hudson Institute uzmanlarından Zeyno Baran'ın International Herald Tribune gazetesinde yayımlanan makalesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

        ''Bütün dünyanın profesyonel militanları 'analist' örtüsü altında Türkiye'ye, Türk seçmenine ve Hükümetimize dış medyada saldırmaya başladı'' diyen Bağış, ''bu insanların nereden cesaret aldıklarını'' düşünmek gerektiğini dile getirdi.

        Bu tür yazılardan birinin de International Herald Tribune gazetesinde çıktığını belirten Egemen Bağış, şöyle konuştu:

        ''Bakmışlar ki Türkiye'de siyasi muhalefette iş yok, CHP muhalefetini korumaya almışlar. Diyorlar ki (Tamam Türkiye'de muhalefet yani CHP batı karşıtıdır, AB karşıtıdır, ABD karşıtıdır, ama bunu kalpleri kırık olduğu için yapıyorlar).

        Sayın Baykal, kalbiniz kırıkmış, bakın öyle yazıyorlar. Kalbiniz neden kırık? Kırık kalple AB karşıtı olmuşsunuz. Allah kimsenin başına vermesin.

        Yazıda diyor ki 'batı dünyası, her kimse CHP'ye dikkatle baksın, CHP'nin de yandan üstten tutulur tarafları vardır'. Yani bu bir bavul, çanta tarifi gibi geldi. Üzerini silip bir de boya atarsak, nasıl başka bir şey gibi pazarlarız? Pazarlamaya kalkarsınız, ama Türk halkı bu saçmalığa inanır mı?

        Maşallah, 'Siyasette ABD desteği gerekli' diye konuşulurdu ama ABD'den CHP'ye bu kadar kuvvetli destek görmemiştik. Yani CHP'ye akıl veriyorlar. 'Şöyle yapın, böyle yapın' diye. CHP'ye yandaş medya yoluyla tüyo, formül geliyor. 'Şöyle yapın, böyle yapın' diye.

        CHP ve Baykal, ABD'den gelen bu formüle bir baksın. Biz de izleyeceğiz, CHP bu önerileri nasıl uygulamaya koyacak diye. Ama bu akıl hocaları bir de tespitte bulunmuşlar. Yazıda diyor ki 'Batıda kimse Türkiye'deki mevcut hükümetin faşist ve laik bir hükümetle değiştirilmesini istemez'. Hükümetimize faşist ve laik hükümet alternatifi mi varmış? Bu Türkiye içinden mi bulunacak, yoksa dışarıdan mı ithal edilecek? Faşist ve laik hükümet nedir, kimdir? Faşist ve laik hükümet nasıl geliyormuş?

        Baykal kimlerle ne çeviriyor, bunu bize bir anlatsın''

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa