Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Komutanlara yeni kıyafet

        Efes Tatbikatı'na katılmak üzere kuvvet komutanlarıyla birlikte İzmir'e gelen Orgeneral Büyükanıt, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç tarafından karşılandı. Tören mangasını selamlayan Büyükanıt ve beraberindeki komutanlar, daha sonra valilik makamına çıktı. Ziyarette Efes Tatbikatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükanıt, "Efes, izleyici kitlesinin zengin olduğu bir tatbikattı. Bu kez tatbikatta askerden başka izleyici olmayacak" dedi. İzmir'e gelmekten dolayı son derece mutlu olduğunu aktaran Büyükanıt, "Ne zaman İzmir'e gelsem gerçekten büyük mutluluk duyuyorum. İzmir gerçekten Türkiye'de aydınlanmanın, çağdaşlığın sembollerinden biri." diye konuştu.

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        Bir soru üzerine üzerine giydiği kamuflaj kıyafetin yeni tasarlandığını vurgulayan Büyükanıt, "Bu kamuflajları ilk defa bugün giydik. Kara Kuvvetlerimiz ve Jandarma Genel Komutanlığımız personeli, uzun süredir üzerinde çalışılan bu kıyafetlerden giyecek. Kamuflajı özeldir. Benim üzerimdeki yazlık tipidir, bunun bir de kışlık tipi var. Yeni üretilmeye başlandı. Ben ve arkadaşlarım ilk kez bugün giyiyoruz. Çok özel bir kumaştır. Kara kuvvetlerimiz ve Jandarma komutanlığı personelimiz bu kıyafetle çok rahat edecek" dedi.

        TASARIMI ARZU KAPROL YAPTI

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kara birliklerinde görev yapan subay, astsubay, erbaş ve erlerinin kıyafetleri değişti. Antibakteriyel özellikli kumaştan üretilen üniformaların tasarımını modacı Arzu Kaprol yaptı.

        Yeni üniformalar, merkezi İstanbul'da bulunan Mesel Grubu'nun geçen yıl Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Efekt Konfeksiyon Fabrikası'nda dikiliyor.

        Antibakteriyel özelliğe sahip yeni üniformalar, iç giyim dahil olmak üzere nano teknolojisi ile hazırlandı. Kumaş suya dayanıklı, yüksek mukavemetli, teri emen ancak dışardan belli etmeyen, zor leke tutan, kırışmayan, şapkası beyzbolcu şapkası gibi tasarlanıp daha iyi görüş sağlayan ve her şeyden önemlisi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa