Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Anayasa Mahkemesi kararı darbe değildir"

        "Hepimiz sorumluluk duymalıyız. Anayasa Mahkemesi'nin kararı mutlaktır. 85 yılı aşan Cumhuriyet dönemi başarılıdır. Türban, laiklik meselesindeki tartışma da teferruattır. Cumhuriyet'in tarifi de giderek kesinleşiyor. İktidardaki parti sinirlenmeyecek, telaş etmeyecek. Parlamentodaki partilere de aynısını tavsiye ediyorum. Bu dönemi bu karara takılarak aşamazsınız.

        Sonuçta devlet var. Tartışılacak konular değişebilir. Türkiye'nin kaderini mutlak bir biçimde hakkı size vermez 16 milyonluk oy. Uzlaşma tavsiye ediyorum. Basının da bunu desteklemesi gerekiyor. Siyasi meseleyi çözmek istiyorsanız yargıya bırakmayacaksınız. Türkiye 85 yıl içinde tam demokratik bir yönetim mi koydu? Hayır. Ben buna ılımlı bir demokrasi diyorum.

        Siyasetin boşluğunu hukuk doldurur. Yerleşik bir anayasa yapayan bir devletin yerleşik bir seçimdeki boşluk doldurulmalıdır. Burada bizlere akıldalelik düşüyor. Bunu hepimiz yapacağız. En fazla da bu görev iktidar partisine düşüyor. Son reaksiyonlarını da asabi görüyorum. Siyasette akıl ön planda olmalı. Demokrasiyi gücendirmeyelim, demokrasiye sahip çıkalım. Bu mesele aslında büyütülecek bir mesele değil.

        Türkiye'de derin devlet evhamı var. Kuşku hukuku kuvvetlendirir, devlet adamını güçlendirir. Devleti güçlü yaparsanız ne derin devlet ne de devlete karşı küçük organizasyonlar kalır. Anayasa mahkemesi 2. başkanı dinlendiğinden şüpheleniyorsa konuyu araştıracaksınız. Yargıçlar devre dışı bırakılmaktan şikayetçiyse onları devre içine koyacaksınız. Bu siyasetçinin işidir. Devletin bütün organları birarada olmalı. Devleti disiplin altına alalım. AB'nin akılıyla değil de tecrübemizle yapalım. Meseleleri tartışabiliyoruz. Uzlaşmada çoğunluk yeterlidir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa