Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Hentbol Milliler Danimarka yolcusu - Hentbol Haberleri

        Hazırlıklarını Ankara'da tamamlayan milliler, son antrenmanı dün akşam Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yaparak, bugün sabah Danimarka'nın Aarhus kentine hareket etti.

        Antrenmandan önce gazetecilere açıklamalar yapan başantrenör Peter Kovacs, öncelikle ilk maçı 1 farkla da olsa kazanmanın hoş bir duygu olduğunu anlatarak, ''Çok büyük bir avantaj değil. 4-5 sayı farkla da kazanabilirdik. İkinci maçta da galip gelmek zorundayız. Kazanmak için gidiyoruz'' dedi.

        Takım olarak inandıkları takdirde rövanşı da kazanacaklarını savunan Macar teknik adam, ''İnancımız doğrultusunda oynarsak, kazanırız. Tüm oyuncularım ve ülke olarak başarıya açız. Türk hentbol tarihinin en önemli maçı. İlk maçta salondaki atmosferin sıcak olması ve taraftarların desteği oyuncuların motivasyonunu yükseltti. Ankara'da 25-24 kazandığımız maç, orada bize tabii ki baskı oluşturur. Zor maç olacak'' diyerek sözlerini tamamladı.

        İlk maçta güzel bir oyun çıkaran kaleci Sevilay İmamoğlu da Danimarka ile oynayacakları maçların zor olacağını bildiklerini ve kendilerini ona göre hazırladıklarını anlatarak, ''Rakibimiz ekol bir takım. Biz, saha ve seyirci avantajını kullandık. Şimdi onlar bu avantajları kullanmaya çalışacak. Galibiyetle dönmek istiyoruz'' dedi.

        Milli takımın tecrübeli oyuncularından Esra Gündar ise Danimarka karşısında çok güç olan bir şeyi başardıklarını anlatarak, ''Daha da farklı kazanabilirdik. Tur atlayan taraf biz olacağız'' derken, genç oyunculardan Betül Yılmaz, işlerinin ne kadar zor olduğunu bildiklerini belirterek, ''İlk maçın güveni var. Gülen taraf biz olacağız. Tur atlarsak, tarihe geçeceğiz. Karşılaşmanın öneminin farkındayız'' diye konuştu.

        -RÖVANŞ MAÇI-

        (A) Milli Takım, Danimarka ile Avrupa Şampiyonası finallerine gidebilmek için 6 Haziran Cuma günü TSİ 21.15'te Aarhus kentinde oynanacak rövanş maçında karşılaşacak.

        Danimarka ile Türkiye arasındaki rövanş maçında, Slovakya'dan Peter Brunovsky-Vladimir Canda hakem ikilisi görev alacak. Spor Servisi

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa