Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sesten hızlı füze mi kullanıldı?

        GAZETE HABERTÜRK

        Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye ordusu değişik tiplerde yerden havaya füze savunma sistemlerine sahip bulunuyor. Suriye ordusunun 100’den fazla hava savunma füzesine sahip olduğu belirtiliyor. Türk uçağının SA-2 ya da SA-3 tipi bir füze ile düşürüldüğü değerlendiriliyor. Bu füzeler hedefine ses hızının 3.5 katı hızla ulaşabiliyor. 20 bin metre irtifaya yükselebilen füzelerin menzili 45 kilometre.

        SURİYE KARASULARI 12 MİL

        ABD, İngiltere, Almanya ve Hollanda gibi ülkeler karasularını 3 mil kabul ederken, Rusya, Fransa, Bulgaristan, Romanya, Mısır, Suriye gibi bazı ülkeler karasularını 12 mil kabul ediyor. Uluslararası hukukta, ülkelerin hava sahaları da karasularının genişliği kadar kabul ediliyor. Karasuları ve üzerindeki hava sahası ülkelerin “hükümranlık alanı” olarak nitelendiriliyor. Türkiye karasularını 6 mil olarak ilan etmiş durumda.

        İŞTE FOTOĞRAF AVCISI RF-4'ÜN KİMLİK KARTI

        Uzunluk: 19.20 m

        Kanat Genişliği: 11.77 m

        Boş Ağırlık: 13.760 kg

        Motor: 2 adet General Electric J79-GE-17A

        Azami Hız: 2.370 km/s (Ses hızının 2 katı)

        Azami İrtifa: 18.300 m (60.000 ft)

        Menzil: 3.185 km

        Personel: 1 Pilot + 1 Silah Sistem Subayı

        Özellikleri: Gövde altındaki iki LOROP poduyla yüksek irtifadan geniş açılı fotoğraf, burundaki 3 farkı açıya dönük kameredan detay fotoğrafı çekebiliyor. Burundaki kameralar genellikle alçak uçuş (radara yakalanmamak için 100 metrenin altında) ve yüksek sürat yapılarak kullanılıyor. LOROP poduyla çok yüksek irtifada radara yakalanmadan ve 100 km menzilden fotoğraf çekebilmesi mümkün. Her iki sistemde fotoğrafı ıslak filme çekiyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa