Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu deniz yolları hava tahmin raporu

        Meteoroloji müdürlüklerindeki personellerin görüşlerini almak ve incelemelerde bulunmak amacıyla Silifke Meteoroloji Müdürlüğü’ne gelen Güneş’e Hava Tahmini Daire Başkanı Büyükkasapbaşı, MGM Uzmanı Mehmet Eken ve Silifke Meteoroloji Müdürü Mehmet Söyler eşlik etti. Basına kapalı olarak personelle toplantı yapan Güneş, daha sonra müdürlüğü ait bahçeyi gezdi.

        Yapılan çalışmalar hakkında basına bilgi veren Güneş, “Hava tahmin ve deniz tahmin raporlarında artık çok detaylı bilgiler verebiliyoruz. Deniz tahminleriyle ilgili detaylı çalışmalarımız devam ediyor. Daha ayrıntılı ve hassas çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızın sonucunu Temmuz ayından itibaren almaya başlayacağız. Bundan sonra deniz yolu ile bir bölgeden başka bir bölgeye gidecek olan, balıkçı tekneleri, yük gemileri ve feribotlar, rotası dahilindeki tüm alanların deniz tahmin raporunu detaylı olarak 5 günlük alabilecek. Bu da özellikle bu bölgede turizme büyük katkı sağlayacak” dedi.

        Vatandaşların bilinçli olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinden hava tahmin raporlarını takip ettiğini belirten Güneş, “Çiftçimiz, denizcimiz, kara ulaşımını kullanan herkes artık meteorolojinin internet sitesini yakından takip ediyor. İnternet sitemizden verilen bilgiler dahilinde, çiftçilerimiz yağmuru takip ederken, denizcilerimiz rüzgarı, karayollarını kullanan şoförler yol ve hava tahmin raporlarını inceleyerek yola çıkıyorlar. Bu da halkımıza büyük bir kolaylık sağlıyor” dedi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa