Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Danıştay'da üye değişimi

        Danıştay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam, soruşturma izni verilmemesine ilişkin idarenin kararlarını inceleyen Danıştay 1. Dairesinde 3 üyenin değiştirilmesiyle ilgili, ''Aslında değişim yılbaşında yapılacaktı, ancak fiziki koşullar nedeniyle yapılamamıştı. Yalnızca 1. Dairede değil tüm dairelerde değişiklik oldu'' dedi.

        Kökçam, ''AİHM Kararları Işığında Koruma Tedbirleri ve İfade Özgürlüğü'' sempozyumunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından soruşturma izni verilmemesi halinde bu kararın Danıştay 1. Dairesi tarafından inceleneceğinin hatırlatılması ve bu dairedeki 3 üyenin neden değiştirildiğini sorulması üzerine, Danıştay'da toplam 32 üyenin görev yerinde değişiklik yapıldığını söyledi.

        Danıştay Başkanlar Kurulu'nun 17 Şubat'ta aldığı bir kararla iş durumu gözetilerek daireler arasında üye değişimi yapıldığını ifade eden Kökçam, ''Aslında değişim yılbaşında yapılacaktı, ancak fizi koşullar nedeniyle yapılamamıştı. Bu nedenle yeni binaya taşındıktan sonra oturma düzeni gözetilerek değişim bu zamana kaldı. Yalnızca 1. Daire'de değil tüm dairelerde değişiklik oldu'' diye konuştu.

        Daireler arasındaki üye değişiminin iş yüküne, üyelerin uzmanlık alanlarına, kıdemlerine göre yapıldığını anlatan Kökçam, ''Kesinlik art niyet yok. Bu konuda çok samimiyim. 1. Daire'ye üye olarak verilen Galip Tuncay Tutar Bey uzun yıllar Ceza İşleri Genel Müdürlüğü yapmıştır. Kendisi konulara çok vakıf'' dedi.

        1. Dairenin üye sayısının 8'den 6'ya indirilmesine ilişkin soru üzerine ise Kökçam, bu dairedeki iş yükünün az olduğunu belirterek, ''Dosya sayısı 240 olduğu için üye sayısı da azaltılmış olabilir'' dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa