Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da güvenlik zirvesi!

        Umut TÜTÜNCÜ AHT-İSTANBUL

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki güvenlik toplantısı dün Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde yapıldı. Güvenlik toplantısı nedeniyle Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Özel Harekat polisleri adeta çevrede kuş uçurtmazken yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi.

        Deniz Polisi de denizden güvenlik önlemi aldı. Başbakan Erdoğan'ın başkanlık yaptığı toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu katıldı.

        SURİYE TAMPON BÖLGE

        Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya ilk olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan geldi. Yaklaşık iki saat süren güvenlik zirvesinde iç ve dış güvenlik konuları ele alındı. Bölgesel gelişmelerin ele alındığı zirvede Suriye'de yaşanan olaylar ve Suriye sınırında Türkiye tarafından kurulması muhtemel tampon bölge konuları masaya yatırıldı. Suriye'de Beşar Esad yönetiminin Humus ve civarında geniş kapsamlı bir operasyon başlatacağına dair bilgilerin artması üzerine Türkiye, Suriye'den olası bir yoğun mülteci akınına karşı alınacak tedbirler ve izlenecek yol haritası gözden geçirildi.

        PKK-KCK BAHAR EYLEMLERİ

        Güvenlik zirvesinde genellikle bahar aylarında artış gösteren terör eylemleri ve bu konuda alınacak tedbirlerinde görüşüldüğü öğrenildi. Her yıl kış aylarında harekat kabiliyetini yitiren terör örgütünün Mayıs aylarının gelmesi ile sözde ateşkesi bozması ve sonrasında artması muhtemel faaliyetleri karşısında alınacak siyasi ve askeri tedbirler de toplantıda görüşüldü.

        FİDAN DOLMABAHÇE'DE KALDI

        İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın, yargılanması için Başbakan Erdoğan'dan izin istediği MİT Müsteşarı Hakan Fidan iki saat süren toplantının ardından Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kaldı. Başbakanlık kaynakları Erdoğan ve Fidan'ın baş başa bir görüşme gerçekleştirdiği şeklindeki bilgileri doğrulamadı. Güvenlik zirvesinin ardından , Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da uzun süre Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde görüşmelerini sürdürdü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa