Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bahçeli'den MİT mensuplarına izin açıklaması

        MHP Genel Başkanı Bahçeli, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın MİT görevlilerinin soruşturulmasıyla ilgili Başbakanlık'a müracaatını yazılı açıklamayla değerlendirdi.

        İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülmekte olan KCK soruşturmasında adı geçen MİT görevlilerinin, soruşturmaya dahil edilmesi maksadıyla Başbakan Erdoğan'ın iznine müracaat edildiğini hatırlatan Bahçeli, şöyle devam etti: "MİT'in halen görevdeki müsteşarının yanı sıra emekli olmuş bazı kurum mensuplarının kamuoyuna yansıyan ve vahamet derecesi yüksek iddialarla ilgili ifadelerine başvurulması AKP tarafından bu yolla engellenmiş ve adrese teslim yasal değişiklikle adalet darp edilmiştir.

        Bölücü terör oluşumu ve paralel devlet organizasyonu olan KCK'nın, kuruluşunda, eylemlerinde ve hedeflerinde bazı MİT görevlilerinin kaygı verici şekilde etkin ve müdahil olduğu hususu üzeri bastırılmayacak kadar alenileşmiştir. Şayet Başbakan Erdoğan; KCK'nın kuruluşunda payı, iradesi ve yönlendirmesi bulunmuyorsa, bu çerçevede kendisinden ve hükümetinden eminse hukuksal aşamalara engel olmamalı ve istenen soruşturma iznini acilen vermelidir. Aksi eğilim ve tutum, Başbakan ve hükümetini zan altında bırakacak, ortaya çıkan siyasi tercih doğal olarak gerçeklerin kapatılmasına dönük sinsilik ve kurnazlık olarak adlandırılacaktır. AKP-PKK-KCK arasındaki bağ ve bağlantıların deşifre edilmesi, şaibelerin bertaraf ve aziz milletimizin müsterih olabilmesi amacıyla soruşturma talebi acilen olumlu cevap bulmalıdır."

        "10 ŞUBAT'TA SORDUĞUMUZ SORULARIN CEVABI VERİLMEDİ"

        Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi olarak 10 Şubat'ta konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaparak, muhataplarına beş soru sorduklarını ve bunların cevabını istediklerini hatırlattı. Bahçeli, "Ne var ki, AKP'den bu yönde halen somut bir adım ve beyan gelmemiş ve de işitilmemiştir. Eğer AKP zihniyeti, siyasi ahlak ve namus konusunda seviye kaybına tekrar düşmek istemiyorsa bunların da karşılığını gecikmeksizin vermelidir. Karşı karşıya olunan mesele Türk milletinin bekası ve güvenliğiyle yakından ilgili ve ilişkilidir. Milletimizin demokratik yollarla yetkilendirdiği AKP hükümeti, bölücü emel ve niyetlerin büyümesinde, örgütlenmesinde şayet parmağı yoksa, korkacağı ve endişe edeceği bir şey de olmayacaktır.

        Ancak KCK'nın oluşumunda, terör faaliyetlerinde AKP'nin özel görevlileri eliyle katkısı ve teşviki bir gün tam olarak tespit edilirse, bu siyasi anlayışın hıyanetin ortağı olduğu böylelikle tescillenecektir. Bu takdirde başta Başbakan Erdoğan olmak üzere, işbirlikçileri, yardım ve yataklık yapan failler hukuk karşısında hesap vermekten asla kaçamayacaklar ve kurtulamayacaklardır."

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa