Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Çocuklarımız Başbakan'ın intikam duygusuna alet edilemez'

        CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasına ilişkin teklifi eleştirirken, ''Çocuklarımızın geleceği Başbakan'ın intikam duygusuna kurban edilemez'' dedi.

        İnce, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasına ilişkin teklifi eleştirdi. Mili Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, ''Dünyanın neresinde kesintisiz eğitim var, anlatsınlar'' dediğini belirten İnce, eski Mili Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ön sözünü yazdığı Mili Eğitim Bakanlığına ait bir kitabı göstererek, ''Milli Eğitim Bakanlığının kendi kitabında, dünyanın çeşitli ülkelerindeki kesintisiz eğitimi anlatıyor. Ben Ömer Dinçer'e sesleniyorum: Dünyanın hangi ülkesinde 4 4 4 eğitim sistemi var?'' diye konuştu.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin'de yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'ya seslenerek, ''Çekin elinizi çocuklarımızın üzerinden'' dediğini belirten İnce, şöyle devam etti:

        ''Sayın Başkan'a ve PKK'ya sesleniyorum: PKK'ya diyorum ki 'Başbakan doğru söylüyor, çekin elinizi çocuklarımızın üzerinden.' Sayın Başbakan'a sesleniyorum: 'Çekin elinizi çocuklarımızın üzerinden.' Sandıkta oyumuzu, Deniz Feneri'nde paramızı, şimdi de çocuklarımızın geleceğini çalmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızın geleceği Başbakan'ın intikam duygusuna kurban edilemez.

        8 yıllık kesintisiz eğitim 28 Şubat ürünü değildir. 8 yıllık eğitimin altı araştırılırsa rahmetli Erbakan da görülebilir. Sayın Başbakan halkı kandırıyor. 'Bana hendek atlattılar' diyor. Bu doğru değil. Sadece imam hatiplere özgü bir durdum değildir bu. İmam hatiplilere özel bir zorluk yoktu. Duygu sömürüsüne, mağduriyet numaralarına gerek yok.''

        ''Kürsüyü işgal etmedik''

        TBMM Milli Eğitim Komisyonunda dün yaşanan kavgayı değerlendiren ve ''çok üzücü'' olduğunu söyleyen İnce, ''Hem saldırıyorlar hem de bağırıyorlar. Orada kürsüyü işgal etmedik. Bir gün önce 17 arkadaşın söz hakkı yok sayılınca, 'yapamazsın bunu' diye ayağı kalktık. Yaptığımız iş budur'' diye konuştu.

        İnce ayrıca, söz konusu teklifte imzası bulunan AK Parti grup başkanvekilleriyle, onların istediği bir televizyon kanalında, teklif üzerinde tartışabileceğini söyledi.

        Başbakan Erdoğan'ın, Mardin'deki konuşmasında, teklif üzerinde gerekirse hafta sonu da çalışılabileceğine yönelik ifade kullandığını belirten İnce, ''Sayın Başbakan, yasamanın başı Meclis Başkanıdır. Siz Mardin'den yasamaya talimat veremezsiniz. Sayın Cemil Çiçek'i göreve davet ediyorum'' dedi. Erdoğan'ın, komisyonda 12 saat konuşan CHP'li Engin Akkoç'un eğitimden anlamadığını söylediğini anımsatan İnce, ''Promteri (cam ekran) bir kaldıralım da senin hangi konuda ne kadar anladığın ortaya çıksın'' ifadelerini kullandı.

        ''İyi polis, kötü polis numaraları olabilir''

        Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, ''Savcıların, MİT Müsteşarının ifadesi için Başbakan'dan izin istediği'' yönündeki soruya, ''Başbakan'ın izin vermeyeceği kesin. Ama savcının da Danıştaya gitme hakkı var. Eğer savcı diretirse kendine yeni bir yer beğensin'' yanıtını verdi.

        İnce, ''Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasına ilişkin teklifle ilgili Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında görüş farkı var. Başbakan, '28 Şubatın son izini sileceğiz', Cumhurbaşkanı ise 'rövanş anlayışı yanlış' dedi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

        ''Sayın Cumhurbaşkanı'ndan zaman zaman umutlanmak istiyorum. Sayın Abdullah Gül ile ilgili bir durum değil bu. Cumhurbaşkanlığı makamı ile ilgili bir durum. İçimden öyle geliyor. Cumhurbaşkanı'na saygı duymak istiyorum. O kişi kim olursa olsun. Parlamentoya geldiğinden gönül rahatlığı ile ayağı kalkmak istiyorum. Cumhurbaşkanlığı makamına duyduğum saygıdan dolayı ayağı kalkıyorum, içten bir sevgi ile kalkamıyorum. Bunun için umutlu değilim, iyi polis, kötü polis numaraları olabilir bunlar.''

        İnce, başka bir soruyu yanıtlarken, ''(Ben çocuğuma daha fazla din eğitimi vermek istiyorum) diyenler olabilir ki var. Biz din eğitimine karşı değiliz. Ayrı bir kanun olarak getirsinler, din eğitimini düzenleyelim'' diye konuştu.

        Muharrem İnce, tutuklu milletvekillerinin maaşlarının ödenmesine karar verildikten sonra Merve Kavakçı'nın da geçmişe yönelik aynı talepte bulunduğuna yönelik soru üzerine, Kavakçı'nın milletvekilliğinin, Bakanlar Kurulundan izin almadan ABD vatandaşı olduğu için düşürüldüğünü söyledi. İnce, ''8 aydır milletvekilleri tutuklu, Cemil Çiçek'in maaşları ödemek şimdi mi aklına geldi? Ben tutuklu milletvekillerinin yerinde olsam Meclis Başkanı hakkında, 'neden benim maaşımı 8 aydır ödemiyorsun' diye dava açardım'' dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa