Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Sayın Cumhurbaşkanı'na samimi bir çağrıda bulundum"

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Yargıda reform paketiyle ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Yargıda reform tasarısının hazırlanışı bile yasaya aykırı. Eğer bu kadar ciddi bir tasarı parlamantoda sağlıklı bir tartışma ortamı bulmadan yasalaştırılıyorsa, cumhurbaşkanının üzerinde durması, ilgili tarafların görüşünün alınması lazım. Ben bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanı'na samimi bir çağrıda bulundum." dedi.

        Bir gazetecinin Süheyl Batum'ın 'kağıttan kaplan' sözlerini hatırlatması üzerine ise Kılıçdaroğlu şöyle cevap verdi:

        "Bu konuları yeniden açmanın gereği yok. Herhangi bir uyarı da yok. Güneş'e da herhangi bir uyarıda bulunmadım. Sayın Güneş'e ait değil zaten o açıklama. Öyle olduğunu iddia edenleri mahkemeye verdi Sayın Güneş. Olmayan, yalan bir demeç. AKP Rize Belediye Başkanı 'ikinci eşlerimiz Kürt olsun' dediği zaman sus pus oturuyorlarsa, olmayan laf yüzünden nasıl kıyametler kopuyor? O belediye başkanına da özür dilemesini söylesinler.

        KKTC BÜYÜKELÇİSİNİN GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

        KKTC büyükelçisinin görevden alınması tam bir skandal. Bir büyükelçinin atandıktan 6 ay sonra görevden alınmasının başka örneği var mı? Yerine bir atama yaptığınız zaman onu merkeze alıyorsunuz demektir, ama Dışişleri Bakanlığı AKP'ye yaranmak için böyle diyor. 'Bunun örneği Dışişleri Bakanlığı tarihinde çok' diye bir açıklama yapsın o zaman, yok böyle bir örnek. Bu iktidar Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetemiyor, sürekli kaos yaratıyor. Ekonomide, bütçede, dış politikada, maliyede böyle. Hayatın ne kadar kötü yönetildiğini yurttaş kendi hayatından hissediyor zaten.

        CHP, YARGIDA REFORM PAKETİNİ ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRECEK Mİ?

        Sayın Cumhurbaşkanı imzaladığı takdirde, hukukçu arkadaşlarımız değerlendirecek, anayasaya aykırılığı varsa AYM'ye götüreceğiz. Bu bizim en doğal hakkımız. Aykırılık yoksa tabii ki götürmeyeceğiz. Siyasi açıdan bakmıyoruz olaya, bu Türkiye'nin geleceği ile ilgili bir sorundur. Eğer yargı bağımsızlığı ortadan kalkıyorsa, yargıya talimat verenler hep AKP'nin bakanları, bunlar ortadayken böyle bir düzenlemenin yapılması gelecekte Türkiye'ye çok daha ağır riskler verir.

        Tanrıkulu'nun yargılanacak olması ile ilgili olarak, Kılıçdaroğlu şu açıklamayı yaptı:

        "Yargıdan kim korktu ki biz korkacağız? dokunulmazlıkların kaldırılmasını isteyen bir siyasi partiyiz biz. Herkesin gidip yargıda aklanmasını isteriz."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa