Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Suriye'ye de gidelim!"

        CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Arap gazetecileri kabulünde “Arap kadınları gibi olmak istemiyoruz” sözlerini eleştirmesi ve Arap kadınlarını tanıması için Irak gezisine davet edeceğini belirtmesi üzerine telefona sarıldı. Dün sabah Kılıçdaroğlu’nu arayan Arıtman, Kılıçdaroğlu’na ne söylediğini Habertürk’e anlattı:

        MEMNUNİYETLE: Memnuniyetle sizinle Irak’a gelirim. Böylece çağdaş bir kadınla kendi ülkesindeki dört kadından biri olan Arap kadını arasındaki derin fark ortaya çıksın. Mesela Suriye’ye de gidelim. Orada erkeklerin nüfus defterlerine bakalım. Çünkü orada erkeğin nüfus defterinde 4 eş için, 20 tane de çocuk için sayfa var. Biz böyle olmak istemiyoruz.

        HANGİSİNE ÖYKÜNECEĞİZ: Dünya’da iki medeniyet var. Biri kadını eşit birey görüyor; diğeri ikinci sınıf. Biz neye öyküneceğiz. Arabistan’da bir erkeğin dört karısından biri olan kadına mı? Allah korusun. Ehliyet bile alamayan, oy kullanamayan, seçilemeyen, eşit miras hakkı olmayan kadınlara mı öyküneceğiz.

        ATATÜRK’ÜN KOLTUĞU: Atatürk’ün koltuğuna oturan CHP Genel Başkanı’nın kadın hakları konusunda çok duyarlı ve öncelikli görevi olduğu bilincinde olacağına inanıyorum. Bundan sonra Arap ülkelerinden gelen erkek egemen zihniyetindeki bir gazetecinin benimle ilgili eleştirilerine, ‘Siz de ülkenizdeki kadınların eşitsiz insan hakları yaşamasını önleyin, Atatürk’ün kadının statüsünü yükseltme modelini kendinize örnek alın’ demenizi dilerim.

        MEYDANDA SORUN: Sayın Genel Başkan bana inanmıyorsanız, meydanlarda kadınlara sorun; “Arap kadını gibi olmak ister misiniz?” deyin. Alacağınız cevap benim sözüm olacaktır.

        RAPORLAR DOĞRULUYOR: Kadının finansal hakları listesinde 138’inci sıradayız. Bizden sonra Suudi Arabistan ve Yemen gibi ülkeler var.

        KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

        “Canan Hanım yanlış yapmış, Arap kadınları bu bölgenin onurudur, gururudur. Irak’a giderken Canan Hanım’ı da yanımda götüreceğim ki Arap kadınlarını tanısın, görsün. Bunun cezası budur”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa