Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Bizim ilk sınavımız..."

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP'nin tek başına iktidar hedefi ile yola çıktığını belirterek, bu bağlamda parti örgütlerinin genel merkeze karşı ilk sınavının, üye ve gönüllü sayılarının artırılmasında elde edecekleri başarı olduğunu bildirdi.

        CHP'den yapılan açıklamada, Tekin'in, örgütlere yönelik bir genelge yayımladığı belirtildi.

        Genelgede, 18 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirilen 15. Olağanüstü Kurultay'da CHP'nin büyük bir ''demokrasi ve samimiyet sınavı'' verdiğini ifade eden Tekin, ''Her zaman olduğu gibi CHP bu buluşmayı da tarihine yeni altın bir sayfa olarak eklemiştir'' ifadesini kullandı.

        Kurultayın coşkulu geçmesine katkı sunan tüm partililere teşekkür eden Tekin, şunları kaydetti:

        "Türkiye'yi kucaklayacağız"

        ''Çok önemli bir eşiği başarıyla, alnımızın akıyla geçtik. Fakat zaman hızla akıp gidiyor. Türkiye bizden yeni hedefler, yeni çözümler bekliyor. Yurttaşlarımız bizden, dertlerine çare olacak politikalar üretmemizi, sunmamızı istiyor. Şimdi artık kolları sıvama, yollara düşme, insanlarımızın dertleriyle dertlenme, hüzünlerine ortak olma zamanıdır. Önümüzdeki süreçte asla ve asla, hiç değişmeyecek bir tavrımız olacaktır. İnsanlarımıza 'kimsin, necisin, kimlerdensin, soyun sopun ne?' demeyeceğiz. İnsanlarımıza 'Nasılsın?' diyeceğiz. 'Halin nicedir, sırtın pek, karnın tok mu?' diyeceğiz...Türkiye'yi kucaklayacağız. Bunu asla ayrım yapmadan, insanlarımızın akıllarına ve vicdanlarına inanarak, onlara kendimizi teslim ederek yapacağız. Bir şeyin altını özenle çizmek istiyoruz; önyargılara mahkûm olmayacağız, önyargılar üzerinden siyaset yapmayacağız. Bu anlamda; ilkeli olacağız, aklımızı kullanacağız, vicdanımızın sesini dinleyeceğiz ve bize kucak açan herkese önyargısız yaklaşacağız. Aklımızın ve vicdanımızın onaylamadığı hiçbir işin, hiçbir girişimin içinde olmayacağız. Türkiye'yi bütün değerleriyle, bütün renkleriyle, bütün hassasiyetleriyle birlikte kucaklayacağız. CHP'nin bütün politikalarını, bütün projelerini ve bütün söylemini; 'Önyargısız Siyaset' temeli üzerine inşa edeceğiz, kuracağız, yükselteceğiz.

        Şuna yürekten inanıyoruz ki; CHP çeşmesinde herkese içecek su vardır. CHP çınarının altında herkese serinleyecek yer vardır.''

        ''Sandıkta oy veren seçmeninden Genel Başkanı'na kadar CHP büyük ve onurlu bir ailedir'' diyen Tekin, tüm enerjisini seçim çalışmalarında harcamaya hazır olan üye ve gönüllülerin acil olarak belirlenmesi gerektiğini bildirdi.

        Bu çerçevede, ulaşabilen tüm vatandaşların, partinin ''www.chp.org.tr'' adresli resmi internet sitesindeki ''Takıma katılmak'' ve ''Gönüllü Olur musun?'' kampanyasına davet edilmesini isteyen Tekin, genelgesinde şu görüşlere yer verdi:

        "Tek başına iktidar"

        ''Bu kampanyanın amacı, genel seçimler sürecinde gönüllü yurttaşlarımızı seçim kampanyasına dahil ederek, kentin en uç noktasındaki yurttaştan, en uzak köydeki yurttaşa kadar istisnasız tüm seçmenlere ulaşarak partimizin projelerini herkese duyurabilmektir...Şunu da özellikle belirtmek isteriz ki 'tek başına iktidar' hedefi ile yola çıkan partimizin örgütlerinin Genel Merkeze karşı ilk sınavı 'üye ve gönüllü' sayılarının artırılmasında elde edecekleri başarı olacaktır. Partimizin tek başına iktidar yürüyüşünde elde edeceği başarının; örgütün üye ve gönüllüleriyle 'Seçmene dokunma mesafesinde yakın olmaktan, partinin; bütün eylem, söylem ve projelerinin seçmenle yüz yüze paylaşılmasından ve bu vesile ile partinin tabana, sokağa hakimiyetinden geçtiği' asla unutulmamalıdır. Bu anlayışla her partilimiz kendi bölgesinde yüzlerle, binlerle tek yürek olduğunda bizi tek başına iktidara getirecek milyonlara ulaşmamız işten bile değildir, çok kolaydır. Şimdi dalga dalga sesimizi duyurma, sesimizi sesimizin üstüne koyma, tek ses, tek yürek olup iktidara yürüme zamanıdır.

        Birlikte el ele, omuz omuza vererek, sesimizi sesimizin üstüne koyarak Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. Bu iktidarı yarattığı kendi karanlığında ve sandıkta boğup, ülkemiz semalarında bir güneş gibi doğacağız.''

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa