Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hizbullah'tan Cemil İpekçi'ye suikast planı!

        Erzurum merkezli geçen aralıkta başlatılan ve başta İstanbul ve Mersin olmak üzere değişik kentlere yayılan Hizbullah operasyonları sırasında, radikal dinci terör örgütü Hizballah’ın, İstanbul’da yaşayan ünlü modacı Cemil İpekçi’yi hedef aldığı tespit edildi. Erzurum’da gözaltına alınan örgüt üyesi E.Y.’nin evinde el konulan bilgisayarda yapılan teknik inceleme sonrasında bulunan şifreli bir dosyanın şifresini kıran uzman polisler, İpekçi’ye ait bilgilerin saklandığını ortaya çıkardı.

        Bomba teslim edilecek

        Milliyet'in haberine göre, İpekçi’nin resmi, iş ve ev adresi ile evinin uydudan elde edilmiş krokisinin yer aldığı örgütsel dokümanın üst kısmında, “Bomba silah teslim edilecek” cümlesinin bulunması dikkati çekti. Aynı dosyada, bazı telefon numaraları ve İpekçi’nin 25 Eylül’de Mardin Kasımiye Medresesi’nde gerçekleştirdiği ve kamuoyunda büyük yankısı olan defileyi ağır biçimde eleştiren yazıların bulunduğu anlaşıldı. Bombanın ulaştırılacağı kişi olarak gösterilen Taşdemir’in, Adana’da yine Hizbullah operasyonunda gözaltına alındığının belirlenmesi üzerine polis ayrıntılı çalışma başlattı.

        Bu çalışma çerçevesinde bir bağlantı daha günışığına çıkarıldı. Buna göre, adı geçen Erol Taşdemir’in, daha önce Hizbullah tarafından domuz bağıyla öldürüldüğü ortaya çıkarılan Konca Kuriş’in oğlunun annesi adına Facebook sosyal paylaşım sitesinde açtığı kişisel sayfaya “Erol Velioğlu” profili ile girip “Konca Kuriş’in izinden gitmeyin lo, yazık olur ha...” diye başlayan tehdit yazıları yazdığı belirlendi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa