Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şahin, Sayıştay heyetini kabul etti

        TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve beraberindeki Sayıştaya yeni seçilen 6 üyenin de bulunduğu heyeti kabul etti.

        Şahin, kabulde yaptığı konuşmada, Sayıştayın Türkiye'nin en köklü kurumlarının başında geldiğini, millet adına ve milletin iradesinin vücut bulduğu TBMM adına denetim görevini yerine getirdiğini kaydetti.

        Kuşkusuz zaman içerisinde yeni ihtiyaçlar ortaya çıkabildiğini, daha demokratik, hesap verebilir, şeffaf bir yönetim anlayışının her zaman gündemde olduğunu belirten Şahin, ''Özellikle Türkiye gibi hızlı bir gelişme ve değişim süreci yaşayan ülkede tabii ki böyle önemli bir görev ifa eden Sayıştayın da mevzuatında bir değişiklik gerekiyordu. Uzun süredir gündemdeydi ama parlamentomuz geçen yılın sonlarında bu önemli yasa teklifini yasalaştırdı'' dedi.

        Yeni üyelere başarılar dileyen Şahin, ''Çalışmalarınızda ve karar verirken milletimizin adına bu çalışmaları yaptığınızın bilinciyle hareket edeceksiniz. Bu şuurda olduğunuzu biliyorum'' diye konuştu.

        Sayıştay Başkanı Akyel de, Sayıştay Kanunu'nun kabulü dolayısıyla Şahin'e ve şahsında Meclise teşekkür ettiklerini belirtti.

        Sayıştay Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle birlikte kurum olarak mesleki yeterliliğin geliştirilmesini, kurumsal kapasitenin artırılmasını hem de yeni kanunun öngördüğü vizyona uygun alt yapı çalışmalarını, mevzuat düzenlemelerini ve hizmet içi eğitimleri tamamlamaya çalıştıklarını ifade eden Akyel, ''Görevimizi en iyi şekilde yapmanın gayreti içindeyiz'' dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa