Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "İlk olarak Türk halkını yanımızda gördük"

        Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, ''Ne zaman başımız dara düşse ilk olarak Türk halkını yanımızda gördük'' dedi.

        Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Maruf, Trabzon'a ilk kez geldiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi.

        Türk toplumunun her zaman Filistin halkının yanında yer aldığını vurgulayan Maruf, ''Türk halkı, Türk hükümeti, her zor zamanımızda gerek maddi gerekse siyasi yardımlarla yanımızda oldu. Bunun için hükümete ve Türk Kızılayı'na teşekkür ediyorum'' dedi.

        Maddi ve siyasi yardımların yanı sıra, Türk halkının manevi desteğinin de her zaman yanlarında olduğunu bildiklerini kaydeden Maruf, şöyle devam etti:

        ''Ne zaman başımız dara düşse ilk olarak Türk halkını yanımızda gördük. Bizim için manevi destek her zaman maddi destekten önemlidir. Bunu da Türk halkından görüyoruz. Kültürümüz, geleneklerimiz birbirine çok benziyor. Bugün Filistin'de hangi sokağa hangi köye gitseniz muhakkak Türkler bir iz bırakmıştır.''

        Maruf, Orta Doğu'da siyasi durumun çok kötü olduğunu, herhangi bir ilerlemenin, Filistin ile İsrail arasında barış konusunda yeni bir gelişmenin olmadığını söyledi.

        Nebil Maruf, Mısır'da hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağın, bundan sonra daha çok özgürlük, ekonomik gelişme, işsizliğin azalması ve kişisel kazanımlar olacağını da vurguladı.

        Küçükali de konuşmasında, Türk Kızılayı'nın Filistin ile yaklaşık 100 yıldır birlikte hareket ettiğini belirterek, ''Türk Kızılayı Filistin'in dağını toprağını çok iyi bilir. Halkı da bizi çok sever'' dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa