Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Süheyl Batum'dan yanıt!

        "Söylediklerim TSK'yı üzerse bende üzülürüm"

        Sadece 'kağıttan kaplan' sözünü aldığınızda amacını aşan bir ifade olur. Söylediklerim TSK'yı üzerse ben de üzülürüm. TSK benim için değil, genel bir açıklama yapmıştır. Ben Bekir Bozdağ'a filan cevap vermek için söylemiyorum ama ben darbe yapsınlar filan beklentisi içinde değilim. Buna karşıyız da. Arkasından bakıyorum 28 şubat'ı görüyorsunuz, demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik bir parti oldu Refah Partisi.

        "Darbeyi istemediğim şuradan açıktır"

        Sayın Hilmi Özkök, ben kasaplık ete soğan doğramam diyerek, altınızdaki herkes yargılanıyor, Siz nasıl kurtuluyorsunuz diye soru sormadı. 27 Nisan'da Sayın Büyükanıtın açıklaması, onun üstüne aydınların gazetecilerin cumhuriyet Mitingleri'ne katılan halkın hayatı değişti. insanlar güvenle yürürken bir 27 nisan bunu değiştirdi.

        "AK Parti'den gelen tepkiler beni zerre kadar ilgilendirmiyor"

        Kral çıplak dediğimiz için oynanacak oyunu gösterdiğimiz için AK Parti'den gelen tepkiler beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Bugüne kadar bazı gazetelere TSK'nın tamamını darbeci göstermeye çalışan 102 subayı, yerleri belliyken, kaçak ilan eden kararlara karşı gösterirlerdi. Benim darbe yapsınlar diye en ufak bir beklentim yoktur. Ama Türkiye'de bu kadar hukuksuzluklar yapılırken ordunun kendi içinde bunu sorgulaması lazımdı. AK Parti zaten bu oyunu oynuyor. Bir önceki genel başkanımız keşke bunlar yaşlanmasaydı dedi, Arınç bu ne dizi film adımı dedi. Şimdi çıkıp bana 'Süheyl Batum orduya ihanet etmiştir' diyecek. İşin tabiatına aykırı. Tartışmaya ve cevap vermeye değer bulmuyorum. Bugüne kadar kendisi orduya hakaret etmiş insanlar...

        "Türkiye'deki hiçbir şey yokmuş gibi davranamazsınız"

        27 Nisan'da diyecekti ki, yanlış veya doğru yapıldı. Onun üstüne insanlar içeri alındı Türkiye'deki hiçbir şey yokmuş gibi davranamazsınız. Televizonda da söyledim, iki tane isimsiz ihbarla Süheyl Batum'un evi aranamaz, Genelurmay Başkanı'nın evi aranamaz. Nasıl oluyor da bir hakim iki imzasız telefona inanıp Bülent Arınç'ın suikasta uğrayacağını düşünüp kozmik odayı arayabiliyor? Ben TSK'dan şunu beklerim; "Bu hukuki değildir siz Genelkurmayn prestijini kırmak için yapıyorsunuz. İki tane isimsiz ihbarla şahsın evi aranamaz. Hukuka saygılı bir orduyuz yapılmak isteneni biliyoruz. İktidara saygılıyız istiyorsa aratsın bizim kozmik odamızı" deseydi bu kadar pervasız aranmazdı.

        "Biz halkımızın oyuyla geleceğiz iktidara"

        İçlerinde iktidarın Arınç'ların, Erdoğan'ların içinde olduğu, orduya karşı bu psikolojik harekata cevap vermediler. Reşadiye baskınına bile Arınç ordunun içinden çıkmıştır dedi. Biz küçüktük 27 Mayıs denirdi. 12 Mart arkadan 12 eylül... ne oldu? Bütün solu bitirdi. Kimse darbe beklemiyor, biz halkımızın oyuyla geleceğiz iktidara. Ama bu kadar hukuksuzluğa karşı gelinmeliydi...

        KRAL ÇIPLAK DEDİK

        Ben bu tepkilerin geleceğini biliyordum çünkü kral çıplak dedik. İktidarın yaptıklarını, Reşadiye baskınını anlattık. Bunları söylediğimiz için, bu söylediğimizden baskılar geleceğini biliyorduk. Mağdur bir kurum olarak TSK konuşmamın tamamını dinler. AKP üzerinden mağdur edebiyatı yapılmasına diyor 'bizi siyasetin içine sokmayın' diye. Kim hakaret etti diyecek benim için, Bülent Arınç, Hilmi Özkök mü?

        "CHP'DEN TEPKİ ALMADIM"

        Parti içinden hiçbir tepki almadım. Durup dururken 'ordu kağıttan kaplan' dediğinizde, ordu hiçbir işe yaramaz gibi bir anlam çıktı. Orada olanların hepsi bildiği için tepki göstermediler. 29 aydır içeride olan teğmen, 'bu cd'lerde oynama' var dedi. Emniyet 'hayır' dedi. Bugün ordudan beklediğim, bir kurum olarak, 'bunlar hukuka aykırıdır' demesi. Darbe filan değil. 'Sayın Büyükanıt, 27 Nisan bildirisini nasıl yazdınız' demesi lazım. İçeride öyle bir oyma harekatı yapmışlar ki, ben ona bağlıyorum. Bütün CHP'lilere, içleri rahat olsun, TSK'nın mensupları da, ne Süheyl Batum, ne CHP, ordusuna hakaret eder. Fakat çarpıklıkları da ortaya koymamız lazım ki; insanlar bugün bu hukuksuzlukları yaşamasınlar.

        "KOŞANER-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNE BEN DE KATILIRIM"

        Koşaner'le Kılıçdaroğlu'nun görüşmesine ben de katılırım. Bunun için gelmiyordur, önceden planlanmış bir nezaket ziyaretidir. Neden kağıttan kaplanmış, neden böyle söylemişim açıkladım. Koskoca bir orduyu, bir kurumu, psikolojik bir harekatla yıpratmaya çalıştılar ve başardılar. Kozmik odanın aranmasının hukuksuz olduğunu hiçbir şekilde çıkıp da söylemediler. Orduya her gün hakaret etmiş insanların şimdi kendilerini zeytinyağı gibi üstte görmelerine üzüldüm. Vardığımız nokta bu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa