Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TSK'dan Batum'a cevap!

        Genelkurmay Başkanlığı, her vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyaset dışında kalması gerektiğini savunan siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetlerini günlük siyasi tartışmaların içerisine çekme gayretlerinin üzüntüyle izlendiğini bildirdi.

        Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklamada, 6 Şubat 2011 tarihli bazı basın yayın organlarında, iki büyük siyasi partiye mensup ve yönetici konumundaki bir kısım siyasilerin Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında bazı değerlendirmelerinin yer aldığı anımsatıldı.

        Açıklamada, şöyle dendi:

        ''Her vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyaset dışında kalması gerektiğini savunan bu siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetlerini günlük siyasi tartışmaların içerisine çekme gayretleri üzüntüyle izlenmektedir.

        Çevremizde sonu belli olmayan istikrarsızlıkların yoğunlaştığı bir dönemde, sadece güvenlik alanındaki görevlerini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyasi tartışmalara konu edilmesi, ne ülkemize ne de herhangi bir siyasi görüşe fayda sağlayacaktır.

        Kendi görüşleri doğrultusunda kamuoyu oluşturmak isteyen siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilgili söylemlerinde daha özenli olmaları ve asker üzerinden siyaset yapmamaları beklenmektedir.''

        Arınç'tan Batum'a sert sözler

        Almanya dönüşü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un askere yönelik "Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış" sözlerine sert yanıt verdi. Arınç, "Başında profesör etiketi var. Bir bilim adamı hüvetiyle siyasete katıldı ama itiraf etmem gerekirse her ağzını açtığında hakaretler yağdıran kişilik haklarına riayet etmeyen insanların özeline her zaman karışan agresif bir dil kullanıyor. Bu hakareti niçin yapıyor Süheyl Batum? Asker askerlik görevini çok iyi yapmadığı için değil. Sivil hayata ve sivil iktidara müdahale etmediği için. Süheyl Batum'un aklından geçen şudur: Ne güne duruyorsunuz ? Bu AK Parti iktidarını niçin hala bugüne kadar indirmediniz? Nedir bu yaptığınız Balyoz'lar Kafes'ler hep boş şeylerle uğraşmışsınız. Bunları neticeye bir türlü ulaştıramamışsınız. Bunu söylemek için kağıttan kaplan gibi bir hakareti ağzından çıkarabiliyor" dedi.

        İstanbul Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda Almanya dönüşünde bir basın toplantısı düzenleyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Süheyl Batum'un her ağzını açtığında hakaretler yağdıran, kişilik haklarına riayet etmeyen insanların özeline her zaman karışan agresif bir dil kullandığını belirtti.

        Arınç şöyle konuştu: "Süheyl Batum siyasette CHP'de yeni görev üstlendi. Başında profesör etiketi var bir bilim adamı hüvetiyle siyasete katıldı ama itiraf etmem gerekirse her ağzını açtığında hakaretler yağdıran kişilik haklarına riayet etmeyen insanların özeline her zaman karışan agresif bir dil kullanıyor. Ve bu bir siyasetçiye hiç yakışmıyor. Sezen Aksu'ya ?sazan' derken Bülent Arınç'ı Zerdüşt ilan ederken, başkalarına başka türlü hakaretler bulmaya çalışırken bilim adamı sıfatını bir kenara koyması lazım. Bu düz sokaktaki vatandaşın ağzına bile yakışmaz.

        Şimdi silahlı kuvvetlerle ilgili yakıştırmasına baktığımız zaman da aynı agresif aynı çatışmacı aynı tahkir edici ifadeleri sezebiliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni veya orduyu eleştirmek mümkündür. Eleştirilebilir her kurum eleştirilebildiği gibi ben de şahsen siyasi hayatımda silahlı kuvvetleri kurum olarak değil, daha çok içinde yanlış yapanlarla birlikte eleştiriyorum. Çünkü her kurumun içinde yanlış yapanlar suç işleyenler olabilir. Onları eleştirmek başka şeydir o kurumu eleştirmek başka şeydir. Gerekirse kurumu da eleştirirsiniz. Ama bu eleştirilerinizi düzeyli biçimde yapmalısınız."

        "AK Parti iktidarını niçin hala bugüne kadar indirmediniz demek istiyor"

        Arınç, 'Kağıttan kaplanmış, içini oymuşlar' demek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne doğrudan hakarettir. Bu hakareti niçin yapıyor Süheyl Batum asker askerlik görevini çok iyi yapmadığı için değil. Sivil hayata ve sivil iktidara müdahale etmediği için. Süheyl Batum'un aklından geçen şudur: Ne güne duruyorsunuz ? Bu AK Parti iktidarını niçin hala bugüne kadar indirmediniz? Nedir bu yaptığınız Balyoz'lar Kafes'ler hep boş şeylerle uğraşmışsınız. Bunları neticeye bir türlü ulaştıramamışsınız. Bunu söylemek için kağıttan kaplan gibi bir hakareti ağzından çıkarabiliyor. Süheyl Batum'un bu tarz konuşmalarını geçmişten bu yana çirkin bulduğumu ifade etmek isterim. Hiçbir zaman hakaret etmeyeceğiz. Eleştiriyi sonuna kadar yapacağız ama ikisinin arasındaki farkı da bir siyasetçi olarak her zaman ortaya koyacağız" diye konuştu.

        Demirel: "Maksadını aşan, icapsız bir beyan"

        Bu arada Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un, askere ilişkin sözlerini değerlendirdi. Süleyman Demirel, Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanında, gazetecilerin, Batum'un sözlerini değerlendirmesini istemeleri üzerine, ''Bence anlamsız, maksadını aşan, icapsız bir beyan'' yanıtını verdi.

        Hüseyin Çelik: "Bir Anayasa profesörüne yakışmayan sözler"

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa