Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Akın Birdal'a saldıran şahıs tutuklandı

        Bursa'da, bayramın ikinci günü BDP milletvekili Akın Birdal'ı miting sırasında kafa atarak yaralayan ve ardından kalabalık tarafından linç edilen zanlı, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polis, şüphelinin adliyeye getirilmesi ve çıkarılması sırasında çevrede kuş uçurtmadı.

        Linç olayının ardından tedavi gördüğü Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nden taburcu edilen Bilgehan Şimşek, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi. Polis ekipleri adliyenin çevresinde kuş uçurtmadı. Arka kapıdan adliyeye getirilen Bilgehan Şimşek için etten duvar örülmesi dikkati çekti. 26 yaşındaki Bilgehan Şimşek, gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

        "KİMSE BENİ YÖNLENDİRMEDİ"

        Cumhuriyet savcısı, Şimşek'i, "görevli memuru görevinden dolayı kasten yaralama, halkın arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Herhangi bir örgüt bağlantısı olmadığını söyleyen Şimşek, "Kimse beni yönlendirmedi. Olayı kendi isteğimle yaptım. Zaten yapmayı düşünüyordum. Bursa'da gerçekleştirdim" dedi. Bilgehan Şimşek, ifadesinde kendisine linç girişiminde bulunan kişilerden şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmalarını istedi.

        Akın Birdal'a yönelik saldırı ve sonrasında zanlıya yönelik linç girişimi soruşturmasının aynı dosyada yürütüleceği öğrenildi. Bilgehan Şimşek tedavi görürken televizyon ve gazetelerde çıkan haberleri ihbar kabul eden Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlatmıştı.

        Bir gözünün hala mor olduğu ve yürümesinde bir aksama olmadığı dikkat çeken Bilgehan Şimşek, savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Şüpheliyi mahkeme sırasında 20'ye yakın polis korudu. Şüphelinin devlet memuru olan amcasının da adliyeye elinde bir poşetle gelmesi dikkat çekti. Bu arada, şahsın olaylar sebebiyle işine son verildiği öğrenilen babasının İstanbul Barosu'nda kayıtlı tuttuğu avukat Ayhan Sağıroğlu da duruşmaya katıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa