Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacağız"

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'de yolcu minibüsüne yönelik mayınlı saldırıyla ilgili olarak, "Bu, terörün acımasızlığı. Vatandaşlarımızı terör örgütlerine karşı yalnız bırakmayacağız" dedi.

        Çırağan Sarayı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gül, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, hayatını kaybedenler arasında küçük çocuklar da olduğunu ifade ederek, "Bu, terörün acımasızlığını ve terörün gözünde insani duyguların kalmadığını gösteren bir saldırı. Mayın kullanmak başlı başına dünyada yasaklanmış bir şey.

        Mayın kullanarak sivil insanlara karşı, onları sindirmek için bu şekilde onlara karşı terör kullanmak, bunu şiddetle telin ediyorum. Bütün kamuoyu önünde terör örgütünün amacının ne olduğunu, terör örgütünün hangi unsurları nasıl kullandığını gösterme açısından da acı olaylardan biri olarak görüyorum" dedi.

        Devletin hiçbir zaman vatandaşını terör örgütü karşısında yalnız bırakmayacağını, ezdirmeyeceğini de ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Ne gerekiyorsa her türlü tedbiri alacaktır. Bölgedeki vatandaşlarımız da, ayırım yapmadan hepsinin de bu terör saldırısından ibret alıp, terör örgütünün neler yapmak istediğini en iyi şekilde değerlendireceklerdir" diye konuştu.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa