Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Halk artık kanmıyor, bilerek oy veriyor"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Van Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Çelik ‘Erkan Tan İle Başkentten’ Programında Tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın konuğu oldu.

        CUMHURİYET ELDEN GİTMİYOR, CHP ELDEN GİDİYOR

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Van Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Çelik, ‘Halk Anayasadan ne anlar? Kandırdılar’ diyenlere, “Madem halk bu kadar kolay kanıyor, siz de kandırın. Halk kanmıyor. Bilerek, değerlendirerek oy veriyor. Tercihini de ortaya koymuştur” şekline yanıt verdi.

        MHP’NİN KENDİSİ KARANLIK RUH HALİ İÇİNDE, BİZ AYDINLIĞA ÇIKTIK

        Çelik, MHP sözcülerinin ‘Türkiye için karanlık bir dönem başladı’ sözlerini, “Genellikle dilinize gelen kelimeler insanın ruh hali ile renk ve şekil alır. Karanlık bir ruh içindeyseniz, kelimeler de karanlık çıkar. Halk bunlara iltifat etmedi, reddetti. Referandum sonucundan bunu çıkaramadılar mı? Keşke Sayın Bahçeli halkın kararına saygı duyuyoruz deseydi” diye yorumladı.

        BAŞKANLIK SİSTEMİ AK PARTİ’NİN ÖNCELİKLİ GÜNDEMİNDE YOK

        Ak Parti’nin yaptığı ‘Başkanlık sistemi’ açıklamasına dikkat çeken Hüseyin Çelik, “Başkanlık sistemi, üzerinde düşünülmeyecek, tartışılmayacak bir konu değil. Türkiye bunu tartışsın. Ancak şu an Ak Parti’nin öncelikli gündeminde bu mesele yok” dedi. “Muhalefet, ‘3 H’ yapıyor” diyen Çelik, “MHP, Hakaret, Hamaset, Husumet yapıyor. Sayın Bahçeli, ağzını açıyor hakaret, kapıyor hakaret. Bu 3 H, vatandaş tarafından kendisine iade edildi. %58 oy da bunu göstermiyor mu?” dedi.

        CHP VE MHP BİZİM GİBİ HARCAMALARINI YAYINLASIN!

        Ak Parti, ‘insan, zaman ve finans yönetimini çok iyi bilir’ diyen Çelik, “Ak Parti’nin kaynağı belli olmayan, faturalandıramadığı 1 kuruşluk harcaması yoktur. Bütün gelir-giderler web sayfasında halka açıktır. CHP ve MHP bizim gibi yayınlamaya var mısınız?” diye sordu.

        KILIÇDAROĞLU ULAŞIM PROBLEMİ YÜZÜNDEN Mİ YÜZDE 42 OY ALDI?

        “Mali denetlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından yapıldığının altını çizen Hüseyin Çelik, “İnsanlar başarısızlıklarına kılıf uyduruyorlar. Başbakan için devletin uçağını, helikopterini kullanıyor dediler. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir yere giderken ulaşım problemi olduğu için mi % 42 oy almış?” dedi.

        “CHP’nin Tuncay Özkan’a akıttığı paralar, bütün gazetelerin arka sayfasını 3 ay kapatmaya yeter” diyen Çelik, “CHP, kirli propaganda, karalama yapıyor. Bütçeden tahsis edilen parayı harcama konusunda kendilerine kurs vermeye hazırız. VET prensibine göre CHP’yi eğitmeye hazırız” dedi.

        DEVLETİN İMKANLARI İLE İKTİDARDA KALINSAYDI, CHP TEPETAKLAK GİTMEZDİ

        Çelik, Cihan Paçacı’nın ‘Vali ve Kaymakamlar Ak Parti’ye çalıştı’ sözlerine şöyle yanıt verdi, “Cihan Paçacı değerli bir dostumdur. MHP’nin hakaret içerikli üslubunun dışında, o üslubunda dikkatlidir. 1999-2002 arası iktidar ortağıydı. O zaman iktidardan inmezlerdi. Tek parti iktidarında Karayollarındaki işçiden, Tapu Kadastrodaki memura kadar CHP’nindi. Valiler CHP İl Başkanı olarak kabul ediliyordu. Devletin imkanları ile siyasi iktidar sürseydi en iyi CHP yapardı. Devletin imkanları ile, Vali, Kaymakamın sırtına dayanarak iktidarda kalınsaydı MHP, DSP, ANAP 2002’de tepetaklak olup gitmezlerdi.”

        Sivil dikta geldi iddialarınada cevap veren Çelik, “Bir zamanlar irtica modaydı. Şimdi bunların modası geçti. Hırsız, kalpazan, harami sözlerinin modası var. Başbakan ile ilgili yazılanları taşa söylesen çatlar. Dünyanın hiçbir yerinde bir Başbakan bu kadar hakarete, saldırıya uğramamıştır. Sayın Başbakan diktatör olsa, ona hırsız diyebilir misiniz? Düşünün Irak’ta yaşıyorsunuz. Saddam’a harami diyorsun. O adamın derhal kellesini koparırdı” dedi.

        YARGI BİZE KALMADI DİYE TELAŞ EDİYORLAR, BÜTÜN KAVGA BU

        “HSYK’daki değişiklikleri, yargıyı daha tarafsız, daha bağımsız hale getirmek için yaptık” diyen Çelik, “Çok iddialı konuşuyorum. Yargı, Ak Parti’nin eline geçti, arka bahçesi oldu diyenler aslında bize kalmadı diye telaş ediyorlar. Bütün kavga buydu” şeklinde konuştu.

        MHP BUGÜNKÜ VARLIĞINI PKK’YA BORÇLUDUR

        MHP’nin, ‘Anayasa paketine PKK açılımı için düzenlenen maddeler konacak’ iddiasına sert yanıt veren Çelik, “MHP bugünkü varlığını büyük ölçüde PKK’ya borçludur. MHP Türkçülük, BDP Kürtçülük üzerinden siyaset yapıyor” dedi.

        BAŞBAKAN TEMİZ SAYFA AÇTI, KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ DE AYNISINI YAPMALI

        Hüseyin Çelik sözlerini, “Başbakan temiz bir sayfa açtı, hakkını helal etti. Referandum dönemi içinde kırdığı kişilerden özür diledi. Keşke Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli’de Türk siyasetinin seviyesi açısından, ‘Biz de Başbakan gibi temiz bir sayfa açıyoruz’ diyebilseler” diye tamamladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa