Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'den destek yok

        CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Anayasa değişiklik paketine destek vermeme iradelerinin devam ettiğini söyledi.

        Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in AK Parti Ankara Milletvekili sıfatıyla, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile Anayasa değişikliği taslağını sunmak üzere CHP Grubuna yaptığı ziyaret sona erdi. Ziyaret, 35 dakika sürdü.

        Toplantının ardından açıklama yapan Okay, pakete yönelik olarak başlangıçtan bu yana rezervlerinin ve bu pakete destek vermeyecekleri yönündeki iradelerinin devam ettiğini söyledi.

        -''PAKETE DESTEK VERMEYECEĞİZ''

        CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Anayasa değişikliği paketine destek vermeyecekleri yönündeki iradelerinin devam ettiğini belirterek, ''Taslak, Hükümet Sözcüsünce getiriliyorsa, Adalet Bakanı, Grup Başkanvekili bu işin içindeyse, Mecliste bir çalışma yapılmamışsa, buna Meclisin demek, haksızlık olur. Doğrudan doğruya AKP'nin yaptığı bir çalışma'' dedi.

        Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'dan oluşan heyetin, CHP Grubunu ziyareti 35 dakika sürdü.

        Görüşmenin ardından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Okay, heyetin, Başbakanlık ve AK Parti Genel Merkezinde hazırladıkları Anayasa değişikliği taslak çalışmasını, kendilerine sunduğunu söyledi.

        Okay, heyetin, değişikliğin, 3'ü geçici olmak üzere 26 madde olduğunu ifade ettiklerini belirterek, bu konuda bilgi edindiklerini, henüz maddelere ilişkin detaylı bir inceleme yapmadıklarını vurguladı.

        Geçmişte dile getirdikleri dışında, pakete yönelik farklı bir açıklamalarının söz konusu olmadığını vurgulayan Okay, ''Başlangıçtan bu yana rezervimiz ve bu pakete destek vermeyeceğimiz yönündeki irademiz devam etmektedir'' dedi.

        AK Parti'nin, değişikliğe açık oldukları yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine Okay, geçici 15. maddenin tek başına gelmesi halinde, bu madde için destek vereceklerini yineledi.

        Okay, ''Bu pakete destek vermiyor musunuz?'' sorunu, ''Evet'' diye yanıtladı.

        -''AKP'NİN ÇALIŞMASI OLDUĞU ÇOK NET ORTADA''-

        Cemil Çicek'in, ''AK Parti'nin değil, Meclisin Anayasası olduğunu anlatmaya çalışacağız'' sözlerinin anımsatılmasına karşılık Okay, ''Bizi ziyaret edenlerin sıfatlarını, kimliklerini ifade ettim. Başbakanlıkta ve AKP Genel Merkezinde hazırlanıyorsa, Hükümet Sözcüsü tarafından getiriliyorsa, Adalet Bakanı, Grup Başkanvekili bu işin içinde varsa, Mecliste böyle bir çalışma yapılmamışsa, buna Meclisin demek, biraz haksızlık olur. Doğrudan doğruya AKP'nin yapmış olduğu bir çalışma olduğu çok net ortada'' diye konuştu.

        Görüşmede, maddelerin ayrı ayrı oylanmasını gündeme getirip getirmediklerine ilişkin bir soruyu yanıtlarken Okay, detaylarla ilgili bir konuşma yapmadıklarını, genel bir bilgilenme olduğunu belirtti.

        Okay, şu aşamada, başlangıçtan bu yana söylediklerinde herhangi bir değişiklik olmadığını kaydederek, ''AKP ile biz bir Anayasa değişikliğinde, böyle bir paket anlamında birlikte olmayacağımızı defaetle ve kararlılıkla ifade ediyoruz'' dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa