Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da dolandırıcı operasyonu

        İstanbul'da, sahte belgelerle yaklaşık 250 kişi adına bankalardan kredi kartı alan ve bu kartlarla para çektikleri öne sürülen 8 kişiden 4'ü mahkemece tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, yapılan bir ihbarı değerlendiren İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, K.A.Ö. liderliğindeki suç örgütünün sahte belgelerle bankalardan kredi kartı aldığını ve bu kartlarla bankalardan para çektiklerini belirlediler.

        Ekiplerce söz konusu kişilerin adreslerine düzenlenen operasyonda, aralarında K.A.Ö.'nün de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri üzerine, K.A.Ö.'nün hayali nakliye şirketi kurduğu ve bu hayali şirket için Bakırköy'de bir ofis kiraladığı anlaşıldı.

        Genellikle okuma yazması olmayan vatandaşlar arasından seçilen kişilerin hayali şirketin çalışanı gösterilerek onlar adına düzenlenen sahte belgelerle 4 bankaya kredi kartı başvurusu yapıldığı, bankalardan gelen teyit telefonlarına ''sekreter'' gibi yanıt veren 3 kişinin de bu kişilerin şirketlerinde çalıştığına dair onay verdikleri belirlendi.

        Suç örgütünün bu yöntemle yaklaşık 250 kişi adına kredi kartı aldıkları ve bu kartlardan şu ana dek 500 bin lira para çektikleri belirlendi.

        Gözaltına alınan 8 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.

        Adliyeye çıkarılan 8 kişiden 4'ü, nöbetçi mahkeme tarafından ''dolandırıcılık'' suçu kapsamında tutuklandı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa