Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Arif Doğan GATA'da

        Arif Doğan'ın avukatı Coşkun Atılgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 aydır Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören müvekkilinin Haydarpaşa'daki GATA Hastanesi'ne sevkinin yapılarak, Kardiyoloji Bölümünde yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığını söyledi.

        Avukat Atılgan, Doğan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtti.

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Doğan hakkında daha önceden verilen Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 12 Kasım 2008, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 8 Haziran 2009 tarihli raporları ile Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu'nun 5 Haziran 2009 tarihli raporundaki sağlık durumunu dikkate alarak tahliye kararı vermişti.

        -ADLİ TIP RAPORU-

        Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu'nun verdiği raporda ise insülin bağımlısı Tip 2 diyabeti olan, istemik kalp rahatsızlığı, kalp yetersizliği ve panik atak rahatsızlığı bulunan Doğan'ın her iki bacağında duyu kaybı ile sağ gözünde görme kaybı bulunduğu belirtildi.

        Doğan'ın sık sık kalp yetmezliği nedeniyle solunum yetmezliğine girdiği, solunumunun tedavi ile rahatlatıldığı kaydedilen raporda, ''Halen hastanın tetkik ve takipleri sürmektedir. Hastanın genel durumu orta-kötü olarak sürmektedir'' şeklinde ifadeleri yer aldı.

        3. İhtisas Kurulunun 25 Mayıs 2009 günü toplantısında yapılan muayenede ''hastanın genel durumu orta, şuur açık, koopere, solunum sesleri derinden alınıyor, kalp sesleri normal, ödem minimal'' değerlendirmelerinin yapıldığı raporda ''Doğan'ın ileri derecede konjestif kalp yetmezliği, hipertansiyon, şeker hastalığı olduğu, halihazırda hastane şartlarında yatırılarak takibinin uygun bulunduğu oy birliği ile mütalaa olur'' denildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa