Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 1332 hakim ve savcının ataması yapıldı

        Hakimevi'nde, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Müsteşar Ahmet Kahraman'ın da katıldığı Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi Taslağını görüşmek üzere saat 10.00'da başlayan toplantı sona erdi.

        Toplantıda,Adalet Bakanlığınca hazırlanan ve 15 Haziran 2009'da HSYK'ya sunulan Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararname Taslağı üzerindeki çalışmalar tamamlandı. Kararnameyle, 1332 adli yargı hakim ve savcısının görev yerleri değişti.

        Bakanlık tarafından 6 Temmuz 2009'da HSYK'ya sunulan Adli Yargı Unvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararname Taslağı'' ile İdari Hakim ve Savcılarına Ait Kararname Taslağı ile ilgili çalışmalar 23 Temmuz Perşembe günü sürecek.

        Adli Yargı Unvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararname Taslağı, ağır ceza mahkemesi başkanlarını, cumhuriyet başsavcılarını ve Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesinde sayılan suçları soruşturmak ve davalara bakmakla görevli mahkemelerdeki hakim ve savcıları kapsıyor.

        "ERGENEKON SAVCILARI HENÜZ OYLANMADI"

        Hakim ve savcı atamalarına ilişkin krize dönüşen yaz kararnamesinde sonuca ulaşıldı. Yaklaşık 16 saat süren görüşmelerin ardından basına açıklamada bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Toplam bin 332 hakim ve savcımızın atama kararları imzalandı" dedi.

        Hakim ve savcı atamalarına ilişkin yaz kararnamesi için sabah saatlerinde başlayan görüşmeler yaklaşık 16 saat sürdü. Görüşmelerin ardından basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Toplam bin 332 hakim ve savcımızın atama kararı açıklanmıştır. Bunların isimleri kısa bir süre sonra internet üzerinden duyurulacaktır. Geriye kalanların atamalarına ilişkin görüşmeler ise önümüzdeki günlerde devam edecek" dedi. Basın mensuplarının Ergenekon savcılarının durumuna ilişkin

        soruları üzerine Bakan Ergin, "Şimdilik gelişmeler bunlar, onun dışındakiler önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek görüşmelerde ele alınacak" diyerek, Ergenekon savcılarının atama kararlarına ilişkin oylamanın henüz yapılmadığına işaret etti.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa