Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3 teğmene 'suikast' tutuklaması

        İstanbul ve Gölcük'te eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda ''TNT kalıpları ve uyuşturucu maddelerle gözaltına alındıkları'' öne sürülen ve adliyeye sevk edilen 3 muvazzaf subayı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

        İstanbul ve Gölcük'te eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda ''TNT kalıpları ve uyuşturucu maddelerle gözaltına alındıkları'' öne sürülen ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 3 muvazzaf subayının avukatı Mehmet Aytekin, müvekkillerinin ''silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlandığını'' bildirdi.

        Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aytekin,muvazzaf subayların mahkemede avukat olmadan sorgulandıklarını, avukat talep etmelerine rağmen talepleri dikkate alınmadan tutuklanmalarına karar verildiğini ileri sürdü.

        Subayların adliyedeki işlemlerinin avukatları beklenmeden yapıldığını öne süren Aytekin, ''Müvekkillerim 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandılar.Subaylar avukatları olmadığı için mahkemede ifade vermeyi reddettiler'' diye konuştu.

        Aytekin, polisin yaptığı arama sırasında CMK'ya aykırı davranıldığını ileri sürerek, 3 subayın birlikte kaldıkları Gölcük'teki evlerindeki bilgisayarlarına da el konulduğunu kaydetti.

        Bu arada, mahkeme tarafından tutuklanan 3 muvazzaf subayın, Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildiği belirtildi.

        Öte yandan, serbest bırakılan sivil şüphelinin ise ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa