Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ergenekon sanığı Ferda Paksüt'ten açıklama

        Paksüt, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda bugün başlayan ilk duruşmada verilen arada, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

        Paksüt, ''Davaya ilişkin görüşünün'' sorulması üzerine, ''Bu işin gerçeğinin adil yargılama sonunda ortaya çıkacağına inanıyorum. Bağımsız Türk adaletine güvenimizi asla kaybetmemeliyiz. Ön yargılı olmamalıyız. Spekülasyonlar yaratmamalıyız. Türkiye bir hukuk devletidir ve öyle kalacaktır'' diye konuştu.

        ''Duruşmaya Anayasa Mahkemesi Başkanvekili olan eşi Osman Paksüt ve çocuğu ile geldiğini'' hatırlatan bir gazetecinin, ''Bu bir şeye mi işaret yoksa dayanışma mı?'' sorusuna da Paksüt, ''Hayır. Çocuğum hukuk son sınıf öğrencisi. Onun da bunu izlemesini istedim'' yanıtını verdi.

        Başka bir gazetecinin ''15 yıllık hapis cezasıyla yargılanıyorsunuz, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna da Paksüt, ''Bilemiyorum. Bu sayın hakimlerimizin elinde olan bir konu. Daha fazla yorum yapmayacağım'' dedi.

        Paksüt, duruşma salonunda çok rahat olduğunun hatırlatması üzerine de ''Bu, eğitimci kimliğimden ve diplomat eşi olmamdan kaynaklanıyor. Sosyal bir insanım'' diye konuştu.

        Ferda Paksüt, ''Anayasa Mahkemesi heyetinin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının gönderdiği dosya üzerine Osman Paksüt hakkında 'soruşturma açılmasına gerek bulunmadığı'na oy çokluğuyla verdiği kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna ise ''Anayasa Mahkemesinin kararlarını eleştirmek beni aşar. Onun için bu konuda yorum yapmayacağım'' yanıtını verdi.

        Bir gazetecinin, ''Sanık olmaktan korkmuyor musunuz?'' yönündeki sorusuna ''Hayır'' diyen Paksüt, ''Rahat mısınız?'' sorusunu da ''Rahatım, çünkü ben Türk adaletine güveniyorum'' şeklinde cevaplandırdı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa