Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sanıkların kimlik tespitleri yapılıyor

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan 740 kişi kapasiteli salonunda görülen davanın ilk duruşmasında, kimlik tespiti alınan tutuksuz sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Ankara Üniversitesi İnkılap Tarihi Bölümü'nde doktora yaptığını, evli ve bir çocuklu olduğunu söyledi.

        Tolon, Ordu Yardımlaşma Derneği ve emekliliğinden olan gelirinin aylık yaklaşık 6 bin 500 TL olduğunu belirtti.

        Tutuklu sanıklardan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay da 1000 TL emekli maaşı bulunduğunu ve gazeteden de 5 bin TL maaş aldığını ifade etti.

        Tutuksuz sanıklardan Ferda Paksüt de öğretmenlikten emekli olduğunu ve aylık 2 bin 500 TL geliri bulunduğunu bildirdi.

        Bu arada, tutuklu sanıklardan Birol Başaran, ikametgah adresinin sorulması üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'e ''Silivri Cezaevi ikamet olarak geçiyor mu?'' sorusunu yöneltti. Başkan Şengün de ''Burası muvakkaten, diğer adresinizi söyleyin'' dedi.

        Öte yandan, tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar ve emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un avukatı Filiz Esen, tedavisi süren müvekkillerine celp gelmediğini öne sürdü.

        Heyet Başkanı Şengün, mahkeme celbinin sanıkların bulunduğu cezaevlerine gönderildiğini bildirdi. Şengün, bazı sanıkların mahkeme salonuyla ilgili şikayetleri üzerine de ''En büyük salonumuz bu. Daha iyisi yok'' dedi.

        Kimlik tespitlerinin yapılması, iddianamede geçen isim sırasına göre devam ediyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa