Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'da başkasını yerine ehliyet sınavına giren kişi tutuklandı

        Türkiye genelinde binlerce kişi, pazar günü yapılan sürücü belgesi yazılı sınavında ter döktü. Ancak ehliyet sınavında bile sahtekârlık yapanlar vardı. Ankara Atatürk Lisesi’nde yapılan oturumda Mustafa K.’nın Tahsin G.’nin yerine, Ömer K.’nın ise Suat K.’nın yerine sınava girdiği tespit edildi. Sınav görevlileri durumu polise bildirdi. Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen iki şüpheli, savcılık sorgusunun ardından ‘resmi belgede sahtecilik ve başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma’ suçlarından Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

        ‘PİŞMANIM’ DEDİLER AMA...

        Mustafa K. mahkemede olayı şöyle anlattı: “Sınava Tahsin G.’nin yerine girdim. Bu kişiyi şahsen tanımam. Bursa’da çalıştığım işyerine gelen Mehmet İ., 600 TL karşılığında sınava girmemi istedi. Maddi durumum iyi olmadığı için kabul ettim. Parayı sınavdan sonra verecekti. Tahsin G.’nin kimliğini sınavda verdi. Sınavda yapılan kontrol sırasında yakalandım. Pişmanım.” Şüpheli Ömer K. ise şunları söyledi: “Arkadaşım Suat K.’nın yerine sınava girdim. Bana kimliğini verdi, ‘Üzerine fotoğrafını yapıştır, daha kolay olur’ dedi. Pişmanım.”

        TUTUKLANDILAR

        Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, 1. Sulh Ceza Hâkimi Sezer Söylemez, iki şüphelinin de “resmi belgede sahtecilik ve başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma” suçlarından tutuklanmalarına karar verdi. Öte yandan polis, savcılık talimatıyla şüphelileri suça azmettiren kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Savcılığın, sahteciliğin organize bir faaliyet olup olmadığını araştırdığı kaydedildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa