Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA HABERİ: Tunceli'de PKK'lı teröristle çatışma: 2 asker şehit oldu

        Tunceli'de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan 2 asker, tedavi gördükleri hastanede şehit oldu.

        Alınan bilgiye göre, Aliboğazı mevkisinde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan ve helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edilen 2 asker, müdahaleye rağmen şehit düştü.

        Bölgede teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor.

        KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

        Şehit askerlerden 24 yaşındaki Yakup Özel'in Gaziantepli, 22 yaşındaki Burhan Acar'ın Denizlili olduğu öğrenildi. Şehit askerlerin düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacağı bildirildi.

        3 TERÖRİST DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

        Tunceli'de Aliboğazı mevkisinde hava destekli devam eden operasyonda 3 teröristin daha etkisiz hale getirildiği bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, 23 Kasım tarihinde Çemişgezek ilçesi Aliboğazı mevkisi sınırlarında güvenlik güçleri tarafından operasyon başlatıldığı anımsatıldı.

        Bölgede teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonların sürdüğü aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Başlatılan operasyon sonrası devam eden arama tarama faaliyeti esnasında bugün güvenlik güçlerimizle teröristler arasında çıkan çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirilmiş, daha önceden etkisiz hale getirilen 5 terörist ile birlikte toplam etkisiz hale getirilen 8 teröristin TKPML/TİKKO örgütü mensubu olduğu değerlendirilmekte olup ayrıca teröristlere ait birer adet AK-47 ve HK piyade tüfeği, 1 dragunov keskin nişancı tüfeği ve 1 tabanca ele geçirilmiştir."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa