Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da çok sayıda kasa hırsızlığı yapan 6 kişi göz altına alındı

        3 ay süren takip sonucu yakalanan şüphelilerin polisin takibine düşmemek telefonda şifreli konuştukları ortaya çıktı. 7 işyerinden hırsızlık yaptıkları tespit edilen şüphelilerin bazı olayları güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

        Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından işyerlerine girerek kasa çalan bir şebekeye yönelik soruşturma başlatıldı. Güvenlik kamera görüntüleri sayesinde kimlikleri tespit edilen şüphelilere yönelik 3 ay süren fiziki ve teknik takip başlatıldı.

        Telefonları, savcılık emriyle dinlemeye alınan şüphelilerin yakalanmamak için hırsızlığa gidecekleri zaman birbirleriyle şifreli konuşmalar yaptıkları tespit edildi. Şebekenin lideri ve kasaları açan kişi olarak bilinen lideri Emin D.'nin kendisine “Doktor" olarak adlandırdığı, elemanlarının ise soyulacak bir yere gidileceğinde onu telefonla arayarak “Hasta var. Acele gel" şeklinde konuştukları öğrenildi.

        6 KİŞİ YAKALANDI

        Hırsızlık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada delillerin toplanmasının ardından önceki gün operasyon yapıldı. Operasyonda hırsızlık şebekesi lideri Emin D., Abdurrahman E., Adem M. Recep P.Beşir B. ve Faruk F. gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerin Kocaleli ile İstanbul'un Bağcılar, Esenler ilçelerinde 7 ayrı işyerine girerek hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı.

        Şüphelilerin daha önceden hırsızlık suçundan bir çok kez gözaltına alındığı öğrenilirken, Emin D.'nin daha önceki işlediği suçlardan hakkında 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa