Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik DHKP-C "askeri kanat" sorumlusu teknede yakalandı

        Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Beldesi'nde bir tekneye düzenlenen operasyonda, DHKP-C'nin "askeri kanat" sorumlusu Sevinç B. yakalandı. Sevinç B.'nin 2 kişinin öldürülmesi ve 1 kişinin yaralanması eylemlerinin azmettiricisi olduğu öğrenildi.

        Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, İstihbarat Daire Başkanlığı ve MİT Bölge Başkanlığı'nın birlikte yürüttüğü operasyonda, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 cinayet 1 yaralama olayının azmettircisi olarak aranan DHKP-C askeri kanat sorumlusu Sevinç B.'nin Yunanistan'a kaçmaya hazırlandığı belirlendi.

        TEKNEDE SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

        Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Beldesi'ndeki bir koyda tekneye operasyon düzenlendi. Teknede Leyla Sancar adına sahte kimlik düzenlenmiş Sevinç B. kıskıvrak yakalandı. Sevinç B.'nin DHKP-C terör örgütünün "askeri kanaat" sorumlusu olduğu belirlendi. DHKP-C'li Sevinç B'nin tekneyle Yunanistan'a kaçma hazırlığında olduğu öne sürüldü.

        2 CİNAYET 1 YARALAMA SUÇUNUN AZMETTİRİCİSİ

        Sevinç B.'nin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 ayrı suçtan arandığı, 23 Şubat 2016 günü DHKP-C terör örgütü üyesi yüzleri maskeli ve ellerinde pompalı tüfekli kişilerce Sultangazi'de Murat Çelik ve Mehmet Emin Akgül'ün öldürülmesi, M.Ü. isimli şahsın ise yaralandığı eylemlerinin azmettirici olduğu öğrenildi.

        Nihat ULUDAĞ/ İSTANBUL

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa