Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Burhan Kuzu, Akılda Kalan programına konuk oldu

        AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Habertürk TV'de katıldığı Akılda Kalanprogramında soruları yanıtladı.

        İşte Kuzu'nun açıklamalarından bazı satır başları;

        "Okumak bizim geçim kaynağımızdı. Arkaya baktığın an gittin, hep önüne bakacaksın. Kayseri içindeki varlıklı aileler ticaret için çocuklarını sınava tabi tutarlar. Bizim için geçerli değildi."

        "Muhafazakarlığımız aşırlılığından kaynaklanmıyor. O zamanlar sağcı mısın, solcu musun şeklindeydi. Sağ kesimi hep orta kesim olarak kucakladım. Ancak sola da hiçbir zaman zulüm yapmadım. Çok da zulüm gördüm. Vicdanen çok rahatım ama o dönemlerde çile çektik."

        "2001'de üniversitede otururken telefon geldi, 'Ben Recep Tayyip Erdoğan' dedi. 'Efendim reis' dedim. O zamanlar da kullanıyorduk o ifadeyi. Parti kuracağız diyince şaşırdım. Bir iki telefonlaşmadan sonra 73 arkadaş tamam dedik. Afyon'da temelini attık"

        "Ecevit'ten bile bana teklif geldi akademik kariyeri bitirmeden kabul etmedim. Özal'la danışmanlığım var epey birlikte çalıştık. Buraya evet dememin sebebi akademik olarak bir şeyi tamamlamamdı. Gözüm arkada kalmamış olacaktı. Dekanlıkta gözüm olmadı."

        "Rahata kavuşunca bırakıp siyasete gitmek gündeme geldi. O ara Anadolu'da konferanslara gidiyordum. Salona çıktığım zaman kimse bana anlattığım konuyla ilgili soru sormuyordu. Sorular hep 'memleketin hali ne olacak?' şeklindeydi."

        "Partime zarar verecek hiçbir hareketim olmadı. Ufak tefek olmuştur ama ne bir tarafı kırmışımdır, ne övmüşümdür. Hatasıyla doğrusuyla söylerim"

        HABERTURK.COM

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa