Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ekrem Dumanlı ve Mehmet Özdemir için yakalama kararı

        Kapatılan Zaman gazetesinin eski genel yayın müdürü Ekrem Dumanlı ve eski sorumlu yazı işleri müdürü Mehmet Özdemir'in 2 ayrı davada "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yargılanmalarına devam edildi.

        Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde art arda yapılan duruşmalarda, tarafları avukatları temsil etti.

        Hakim Aşkın Kocamanoğlu, duruşmada, sanıkların avukatı Hasan Günaydın'ın vekillikten istifa ettiğine dair dilekçe sunduğunu söyledi.

        Avukat Günaydın'ın dilekçesinde "Gördüğümüz lüzum üzerine dosyaya sunduğumuz müşterek vekalette isimleri yazılı vekiller olarak sanıklar vekilliğinden istifa etmiş bulunmaktayız." denildi.

        Hakim Kocamanoğlu, duruşmalarda okunan belgelere karşı avukatlara süre verilmesine karar verdi.

        Sanık Ekrem Dumanlı'nın savunmasının bugüne değin tespit edilemediğini belirten Kocamanoğlu, Dumanlı hakkında savunmasının alınması ve sonrasında serbest bırakılması için yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti.

        Duruşmalar eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

        İDDİANAMELERDEN

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamelerde, sanıkların, kapatılan Zaman gazetesinin 22 Ağustos 2015 ve 8 Eylül 2015 tarihli nüshalarında yer alan yazılarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri belirtiliyor.

        İddianamelerde, sanıklar Ekrem Dumanlı ve Mehmet Özdemir'in ikişer kez "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan ayrı ayrı birer yıldan dörder yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa