Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Havalimanı inşaatındaki işçilerin tartışması ölümle sonuçlandı

        3. Havalimanı inşaatında çalışan 2 taşeron işçi arasında bir süreden beri devam eden tartışma kişisel husumete dönüşünce olay ölümle sonuçlandı.

        Kahramanmaraşlı bir işçi, aynı kampta kaldığı Diyarbakırlı Mehmet Aytaç (36) ile kısa süre önce tartıştı. İkili arasındaki tartışma husumete dönüştü. İddiaya göre önceki gece Kahramanmaraşlı işçi benzinciye gidip bir bidon benzin aldıktan sonra kampa döndü.

        Benzini etrafa döken işçi yatakhaneyi ateşe verdi. Bu sırada uyuyan Mehmet Aytaç alevlerin arasında kalıp yanarak hayatını kaybetti.

        BİR İŞÇİ GÖZALTINA ALINDI

        Aytaç'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken jandarma da olayla ilgili soruşturma başlattı. Gözaltına alınan işçi ifadesinde olayın kız meselesinden kaynaklandığını söylediği iddia edildi. İşlemleri tamamlanan işçi adliyeye sevk edildi.

        AĞABEYİNİ ARAYIP "RAHAT DEĞİLİM" DEMİŞ

        Yaklaşık 3 yıl önce Diyarbakır Ergani'den inşaatta çalışmak için İstanbul'a gelen Mehmet Aytaç'ın iki hafta önce Diyarbakır'daki ağabeyini arayarak, "Ben burada rahat değilim" dediği öğrenildi. Öte yandan Aytaç'ın cenazesi yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere Diyarbakır'a götürüldü.

        Yusuf DOĞAN/ İSTANBUL

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa