Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Uluslararası Parlamenter Asamble Başkanlarını ağırlıyor

        Başbakan Binali Yıldırım, Uluslararası Parlamenter Asamble başkanları onuruna Başbakanlık Konutu'nda verilen yemekteaçıklamalarda bulundu. Yıldırım açıklamasında katılımcı ülkelere 'Beklentilerin Türk insanının nasıl demokrasisine sahip çıktığını bütün cümle aleme anlatmanızdır. Bunu kendi ülkelerinizde de anlatmalısınız.' ifadesinde bulundu.

        Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından notlar;

        "Bu alçakça girişime her türlü siyas görüşten vatanadşlarımız bir olarak beraber olarak karşı durmuştur: Bu hassasiyetli duruş biz siyasetçiler için aynı zamanda önemli bir mesajdır. Bu mesaj demokrasiye sahip çıkın mesajıdır. Devletin içine sızmış FETÖ mensuplarını devletin içinden ayıklayın mesajıdır. Öyle karanlık bir geceyi bir daha yaşamamak için ne lazımsa hukuk içinde yapın mesajıdır. Biz de siyaset olarak bu mesajın gereğini yerine getiriyoruz."

        "DARBE YAPMAK İSTEYENLER MİLLETTEN DARBE YEMİŞTİR"

        "Türkiye, iktidar, muhalefet hep birlikte siyasetçiler olarak bu alçak örgüte karşı topyekün bir mücadele başlattık. Yakın zamanda böyle bir kenetlenme pek görülmüş bir şey değildir. Türkiye'de farklılıklarımız var. Tabii ki olacak. Bu farklılıklarımızı birbirimizle ayrıştıran değil kaynaştıran unsurlar olduğunu biliyor ve gurur duyuyoruz. İnançlarımız, hayat görüşlerimiz farklı olabilir, ancak gözlerimizden akan yaş aynıdır. Ülke, bayrak, demokrasi ve milli irade söz konusu olunca bu millet bütün farklılıkları bir kenara bırakıp bir olmayı, beraber olmayı her türlü darbe girişimine ve teröre karşı birlikte karşı koymayı başarmıştır ve başaracaktır. birileri demokrasiyi ortadan kaldırmaya, devleti ele geçirmeye, bizi biz yapan değerleri yok etmeye çalışırsa orada farklılıklarımız ortadan kalkmış birlikteliğimiz devreye girmiştir. 15 Temmuz'da vatandaşlarımız bu hisle adeta bomba, mermilere meydan okuyarak bu darbeye dur demiştir. Darbe yapmak isteyenler milletten darbeyi yemiştir. 15 Temmuz sonrasında günlerce süren demokrasi nöbetleri ve mitingilerde insanlarımız tek ses tek yürek oldu ve biz birlikte Türkiye'yi diye bütün dünyaya haykırdı."

        "BİRÇOK DOST BİLDİĞİMİZ ÜLKE MAALESEF SESSİZ KALDI"

        "Her devletin kendisini yok etmeye yönelik bu tür alçakça girişimler karşısında savunma hakkı meşrudur.Hiçbir demokraside devlet vatandaşlarının beklentisine ve çağrısına duyarsız olamaz. Biz de uluslararası yükümlülüklerimizi dikkate alarak bu çağrıya kulak verdik ve bir daha böylesine alçakça bir girişimle karşı karşıya kalmamak için gerekli adımları attık ve atmaya devam ediyoruz.Vurgulamak istiyorum; Türkiye olarak dost ve kardeş bildiğimiz her ülkenin zor zamanında hep yanında olduk. Desteğimizi bir saniye bile geciktirmedik. Dost kara günde belli olur. Birçok dost bildiğimiz ülke maalesef sessiz kaldı. Halbuki yapılan saldırı demokrasiye ve milletin iradesine karşı yapılan bir saldırıydı."

        "GERÇEK DOSTLARIMIZI HEMEN GÖRDÜK"

        "Darbe girişiminin ilk anında olayın vehametinin yeterince anlaşılamamış olması bizim tarafımızdan da bir türlü anlaşılamamıştır. Şunu ifade etmek isterim ki Türkiye bu kötü tecrübeyi yaşadı. İsteriz ki hiçbir dostuğumuz böylesine bir acı yaşamasın. Bu darbe girişimi bir anlamda bir sınavdır. Demokrasiden yana olanlarla demokrasi karşıtı olanlar arasında bir tercihti. Gerçek dostlarımızı biz orada hemen gördük. Ama bazı dost bildiklerimiz tepkilerini göstermekte gerekli cesareti gösteremediler. Günler sonra gerçeklerin daha iyi anlaşılmasıyla birlikte bu durumun olumluya dönmesi de bir kazanımdır."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa