Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Eş durumu mağduru öğretmenler eylem yaptı

        Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli olan ve tayin durumu nedeniyle farklı illere atanan bir grup öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı ek binasının yakınında bulunanGüvenpark'ta seslerini duyurmak amacıyla eylem yaptı. Ellerinde bulunan dövizlere sıkıntılarını yazan grup, basın açıklamasında bulundu.

        Özür grubuna dahil öğretmenlerin her yıl mağdur olduğunu ve binlerce öğretmen eşinin, çocuklarının yanına gidemediğini belirten grup sözcüsü veMardinTürkEğitim Sen Başkanı Bahattin Biçer, açıklamasında şunları kaydetti:

        "MEB ağustos özür grubuna il ilçe emri vermelidir şubatta oluşan mağduriyet giderilmelidir aile birliği anayasal haktır.Biz, her yıl aile birliğine bağlı yer değiştirmelerde mağdur olan binlerce öğretmen adına konuşuyoruz. Her yıl özür grubu mağdur oluyor ve binlerce öğretmen eşinin, çocuklarının yanına gidemiyor. Bunun yanında, sağlık özrünü de kullanamayan öğretmenler öğrencilerine yeteri kadar verimli olamıyor. Ailesinden yüzlerce kilometre uzakta olduğu için çocuklarını 3-4 ay göremeyen öğretmen arkadaşlarımız var. Aynı ilde farklı ilçelerde yaşamak zorunda kalan öğretmen aileler var. Bu sorunun çözümü ise öğretmenlerin il içi il dışı özür grubu olarak İl ve İlçe emrine verilmelerinden geçiyor. Aile birliği özrüne bağlı yer değiştirme yapmak isteyen öğretmenler her yaz diken üzerinde bekliyorlar.MEB bu konuda normları sorun ediyor ancak yaşanan FETÖ'cü teröristlerin darbe olayından sonra FETÖ’ye bağlı okullar Milli Eğitim Bakanlığına aktarıldı ve burdan 15 binin üzerinde öğretmen normu açılması olacak. Ağustos ayı içerisinde yapılacak olan Yönetici atamada 15 binin üzerinde öğretmen yöneticiliğe geçeceği için en az 15 bin öğretmen normu daha açılacak. FETÖ terör örgütü ile bağlantılı olan 20 binin üzerinde öğretmen ihraç edildi. MEB bu kadar norm açığı oluşmasına rağmen bu atama da il içi il dışı Özür grubuna il ilçe emri verilmezse ne zaman il ilçe emri verilecek, ne zaman anneler-babalar sorunsuz bir şekilde eşine ve çocuğuna kavuşacak.

        Önemli bir nokta da 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak ve bu öğretmenlerin hepsi öğretmen açığının devamlı olduğu yerlere atanacak ve 6 yıl tayin isteyemeyecekler. 6500 il dışı özür grubu ve halihazırdaki İl içi yıllardır bekleyen özür grubu da artık çözülmelidir.Yani il içi il dışı özür grubuna il ilçe emri verilmemesi için bir sebep kalmamış oluyor. Velhasıl gün bugün saat bu saattir önceki keyfi popüler uygulamaların ceremesi özür grubuna mağduriyet olarak yüklenmemelidir."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa