Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da kurban pazarlarında satışlar başladı! İstanbul Kurban Satış Yerleri

        28 Ağustos sabahından itibaren İstanbul’a akın eden kurbanlık sahiplerinin adresleri arasında en büyük kurban pazarlarının kurulduğu Sultangazi, Başakşehir ve Büyükçekmece var.

        KİLO 15 İLE 22 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

        Sultangazi Kurban Pazarı’ndaki satıcılar fiyatların geçen yıla göre fazla artmadığını belirterek, canlı hayvanın kilogram fiyatının 15 ile 22 lira arasında değiştiğini dile getirdi. Alıcılar ise yüksek fiyatlardan şikâyetçi. Kurbanlıklarını satmak için Tokat’tan gelen Hüseyin Ay “Geçen yıl 60 tane kurbanlık satmıştım. Bu yıl gene 60 tane büyükbaş getirdim. Fiyatlar geçen yıla göre çok artış göstermedi. Getirdiğim büyükbaşları satıp memlekete huzurla dönmek istiyorum” diyor. Edirneli Hasan Duman ise baba mesleğini 25 yıldır devam ettirdiğini söylüyor. 44 büyükbaş hayvan getiren Duman “Tüm büyükbaşları satacağımıza inanıyorum. Geçen yıl Dudullu Kurban Pazarı’nda 40 tane büyükbaş sattık” ifadelerini kullandı.

        120 BİN METREKARE

        Sultangazi Belediyesi’nce Esenler Mahallesi Halk Ekmek Fabrikası yanına kurulan kurban satış ve kesim merkezi 120 bin metrekarelik bir alana sahip. 20 bin hayvan kapasiteli merkezdeki 700 çadırın 560’ı kurban satışı, 100’ü kesim ünitesi, 40’ı ise hizmet amaçlı faaliyet gösteriyor.

        MOBİL HİZMET

        Sultangazi Kurban Pazarı büyüklüğüyle öne çıkarken Başakşehir Kurban Pazarı verdiği mobil hizmetle kendini gösteriyor. Vatandaşlar, Başakşehir Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı ve büyük ilgi gören mobil kurban sisteminden bu yıl da faydalanabilecekler. Başakşehir’de, 26 bin metrekarelik geniş bir alanda kurulan iki ayrı tesiste, 126 adet büyük ve küçükbaş hayvan çadırı bulunuyor. Büyükçekmece Belediyesi’nin Çakmaklı Mahallesi’nde kurduğu modern kurban satış ve kesim tesisi yeni eklenen üniteleri ile birlikte 30 bin metrekarelik alana sahip.

        Akıncan ABADAN - GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa