Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İçişleri Bakanı Efkan Ala: Hiçbir terör örgütünün 'okul' diye faaliyeti olamaz

        İçişleri Bakanı Efkan Ala, FETÖ soruşturmalarına dikkat çekerek, "Farklı isimlendirmeler olabilir. Okul tanımlaması yanlıştır, 4 kişi alınmıştır o doğru. Kullandığımız dil önemlidir. Türkiye asla bu tür faaliyetlere izin vermemektir. Hiçbir terör örgütünün 'okul' diye adlandırılacağı bir faaliyeti olamaz" dedi.

        İçişleri Bakanı Efkan Ala basın toplantısında soruları yanıtladı.

        FETÖ OKULLARINA OPERASYON: Zaman zaman Türkiye'de terör örgütlerine karşı operasyonlar yapılmaktadır. Hiçbir terör örgütünün faaliyette bulunmasın izin verilmemektedir. Bazı operasyonlar zamanlaması bakımından Türkiye'nin çıkarları dikkate alınarak yapılmaktadır. Farklı isimlendirmeler olabilir. Okul tanımlaması yanlıştır, 4 kişi alınmıştır o doğru. Kullandığımız dil önemlidir. Türkiye asla bu tür faaliyetlere izin vermemektir. Hiçbir terör örgütünün "okul" diye adlandırılacağı bir faaliyeti olamaz.

        IŞİD'LE MÜCADELE: Türkiye, terör örgütleriyle mücadele yürüten en etkin ülkedir. 145 ülkeden 52 bin kişiye Türkiye'ye giriş yasağı konulmuştur. Dünyaya örnek olacak faaliyet yürütülmektedir. 3 bini aşkın kişi sınırdışı edilmiştir. Sadece 2016 yılında 2 bin 147 kişi gözaltına alınmıştır, 865 kişi tutuklanmıştır, 476'sı yabancıdır DAEŞ operasyonunda. Diğer ülkelere görev düşmektedir.

        YENİ KHK ÇIKACAK MI: KHK çıkarırken, hem öncesinde yapılan çalışmalar var, komitelerde görüşmeler yapılıyor, Sayın Cumhurbaşkanımızla değerlendirmeler yapılıyor.

        GÜVENLİK ÖNLEMLERİ: Türkiye'ye kimse tehdit etmesin. 6-7 Ekim olayları kara lekedir. Kendi ülkenizin huzur ve güvenini bu kadar heba etme kolaylığı içerisinde olabiliyorsunuz? Suriye'de bir hadise olacak, Türkiye'de biz şunu yapacağız demek siyasi olarak açıklanabilecek bir olay değildir. Türkiye'de yaşayanların huzunu sağlamaya çalışıyoruz, sınırlarımızın güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz, Suriye'de normalleşme için çaba gösteriyoruz. Herkesin huzuru için çalışıyoruz.

        HABERTURK.COM

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa