Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul ‘Viyadüğe ses perdesi kavşağa ışık istiyoruz’

        Biliyorsunuz.. Geçen cuma günü Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi. Açıldığı günden itibaren de İstanbulluların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 3. köprüyle ilgili haberlere, gelişmelere her gün bu sütunlarda yer veriyoruz bildiğiniz gibi... Bugün ise, köprü viyadüklerinin etrafında oturan İstanbulluların şikâyetlerini dile getireceğim. Şikâyetler derken, iki önemli sorundan bahsediyorum. Gürültü ve sinyalizasyon eksiği...

        KAZA GELİYOR

        Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün viyadüklerinden biri, Sarıyer Uskumruköy’den geçiyor. İşte bu viyadüğe yakın binalarda yaşayanlardan da şu günlerde “Çok gürültü geliyor, kapı pencere açamaz haldeyiz” mesajları yağıyor.

        Mesaj yağıyor derken en küçük bir abartma yok zira Şikâyet Hattı’na gelen mesajların haddi hesabı yok. Zaten çevre sakinleri sosyal medya üzerinden de yaşadıkları sıkıntıları anlatıyor hatta imza kampanyası bile başlatılmış. Şehrin gürültüsünden kaçmak için bölgeye yerleştiklerini fakat viyadükle birlikte tahammül edilmez bir araç gürültüsüne maruz kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, viyadüğe ses perdesi yapılmasını istiyor. Benzer örneklerin daha önce İstanbul ve İzmir’de bazı noktalarda uygulandığını hatırlatan çevre sakinleri acil çözüm bekliyor. Gelelim ikinci şikâyet konusuna...

        Uskumruköy’den viyadüğe bağlanan kavşakta herhangi bir trafik önleminin alınmaması. Köprüye ulaşmak için Kilyos ve Zekeriyaköy’den gelen araçların hızla aynı anda kavşağa girmesinin kazalara davetiye çıkaracağını söyleyen bölge halkı, “Sinyalizasyon yapılmazsa feci bir kaza yaşanması an meselesi” diyerek yetkilileri göreve çağırıyor.

        AYNI ANDA KAVŞAKTA

        Köprüye ulaşmak için Zekeriyaköy ve Kilyos yönünden gelen araçlar, aynı anda ve hızla bu kavşağa giriyor. Keskin virajlı kavşakta trafik ışığı ya da başka bir önlem yok.

        İNTİHAR ÖNLEMİ DEĞİL RÜZGÂR PANELİ

        Bu arada, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün bariyerlerinin hemen ardındaki panellerin intihar girişimlerini önlemek için yapıldığı yazılıp çizildi fakat işin aslı, o paneller kuzey rüzgârlarını önlemek için yapılmış.

        BEYKOZ’ASES PERDESİYAPILMIŞTI

        Uskumruköy Viyadüğü’ne yakın oturan vatandaşların istediği ses perdesi, Beykoz’daki viyadüğe şikâyetler üzerine yapılmıştı. Uskumruköy’e de benzer bir önlem bekleniyor.

        ESRA BOĞAZLIYAN - GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa