Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik ‘Türk Yıldızları’nda pilot olacaktım, çaycı oldum’

        Şanlıurfalı Songül Arslan, 2000’de Hava Harp Okulu Komutanlığı Havacılık Mühendisliği Bölümü’nü bitirdikten sonra Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda havacı kıdemli üsteğmenken 2008’de ordunun içindeki FETÖ üyesi komutanlar tarafından zorla ve geçerliliği olmayan evraklarla emekliye ayrıldığını iddia etti.

        8 yıl boyunca fiziksel ve psikolojik işkencelere maruz kaldığını söyleyen Arslan, onların istediği şablona girmedikleri için meslekten ilişiğinin kesildiğini belirtti. Daha önce neden baskı gördüklerini anlamadığını ifade eden Arslan, darbe girişimiyle her şeyin daha anlaşılır hale geldiğini dile getirdi.

        Meslekten ilişiği kesildikten psikolojik tedavi gördüğünü kaydeden Arslan, görev yaptığı dönemde komutanların sadece askeri birlikte değil özel hayatta da kendilerine baskı kurduğunu iddia etti.

        Arslan, şunları anlattı:

        “Gözümüzün üzerinde kaşımız var diye cezalar alırdık. Görevimizi layıkıyla, TSK mevzuatına uygun yaptığımız halde özel hayatlarımızda kendilerine uymadığımız için o şablona girmediğimiz için arkadaşlarımızla beraber sebepsiz cezalar alırdık. Örneğin personellerimizden bu teşkilata üye olmayan kişilere iyi sicil verdiğim için çok uyarı aldım. ‘Neden iyi sicil veriyorsun, kötü sicil vereceksin’ şeklinde fakat ben bunu uygulamadığım için benim sicilimle oynadılar. Akademi sınavına girmeme engel oldular, yükselmemi önlediler. ‘Neden elinizin hamuruyla erkek işine girdiniz, ne işiniz var askerlikte?’ şeklinde ibarelerle fiziksel ve psikolojik şiddetlere maruz kalırdık.”

        GERİ DÖNMEK İSTİYOR

        Baskıların 2003’ten sonra başladığını vurgulayan Arslan, “Elime bir belge tutuşturdular. Cumhurbaşkanı’mızın ve Başbakan’ımızın imzasının olmadığı, sadece isimlerinin olduğu. Herhangi bir mühür de yoktu. ‘Bu belgeyle sizin ilişiğinizi keseceğiz’ dediler. Ben buna itiraz ettim. ‘İmzalamazsan da biz senin resen ilişiğini keseceğiz’ dediler ve bu şekilde ayırma işlemi yapıldı” dedi. Arslan, hayalinin Türk Yıldızları’nda pilot olmak olduğunu fakat meslekle ilişkisi kesildiği için özel bir havayolu şirketinde hosteslik yapıp çay, kahve dağıtmak zorunda kaldığını anlattı. Mesleğe geri dönmek için 2008’de Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurduğunu, talebinin reddedildiğini belirten Arslan, şöyle devam etti: “Birçok arkadaşım uçuş muayenelerinden elendik. Tıp fakültesini kazanmama rağmen gitmedim.”

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa